Pirmą kartą organizuota šventė sulaukė didelio dėmesio.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Siesikuose Škaplierinė taps tradiciniu renginiu?

Elena LIUTKUTĖ

Siesikų dvare ir pilyje šeštadienį pirmą kartą surengta Škaplierinės šventė.

Joje sulaukta ne tik ukmergiškių. Atvyko svečių iš Vilniaus, Kauno, Jonavos, Kėdainių, Širvintų, Anykščių, Panevėžio miestų ir rajonų. Organizatoriai džiaugiasi sėk-mingu renginiu ir neslepia, jog jis pranoko lūkesčius. Neatsitiktinai jie jau svarsto apie tradicinį renginį ar Siesikų pilies festivalį, kuris ateityje garsintų ne tik Siesikus, bet ir visą Ukmergės rajoną.

Didžioji šventės intriga buvo vokalinės muzikos koncertas. Jame buvo numatytas publikos susitikimas su vokalo muzikos virtuozu, operos legenda, maestro Virgilijumi Noreika. Deja, legendiniam tenoro Kipro Pet-rausko mokiniui atvykti į Siesikus sutrukdė netikėta liga. Kaip „Gimtajai žemei“ sakė festivalio idėjos autorius ir vienas jo organizatorių, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) docentas, Choro dirigavimo katedros vedėjas, choro dirigentas ir dainininkas Dainius Puišys, maestro labai apgailestauja dėl savo ligos ir atsiprašo gerbiamos publikos. V. Noreika tikisi pasitaikius galimybei apsilankyti Siesikuose, pasidalinti kūrybos džiaugsmu, padėkoti savo talento gerbėjams už ištikimybę ir pagarbą.

Susirinkusieji klausėsi koncerto, kuriame dainavo V. Noreikos klasės absolventas, mūsų kraštietis, kilęs iš Petronių, tarptautinių konkursų laureatas D. Puišys (baritonas) bei Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė Regina Šilinskaitė (sopranas). Dainininkams akompanavo pianistė, LMTA prof. V. Noreikos dainavimo klasės koncertmeisterė Lina Giedraitytė.

Šventės dalyvius linksmino Kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Lyra“ (vadovė Vacė Ignatavičienė), Želvos filialo liaudiškos muzikos kapela „Želvelė“ (vadovas Vaclovas Butkus), Siesikų kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Vieversa“, kuriai vadovauja Mindaugas Grainys.

Kad pirmą kartą surengta šventė pavyko, nuoširdžiai dėkoju visiems, prisidėjusiems prie jos organizavimo. Tai Kultūros centro Siesikų filialo vadovei Valentinai Karaliūnienei, Siesikų dvaro-pilies šeimininkui Audriui Matulaičiui, Siesikų seniūnui Algirdui Kaušui, Siesikų bend-ruomenei ir pirmininkei Leokadijai Talalienei, taip pat mugėje dalyvavusiems amatininkams ir savo sertifikuotus kulinarinio paveldo gaminius pristačiusiems kraštiečiams iš Užulėnio, Mikėnų, Vaivadiškių bei savo produkcija šventėje vaišinusiai UAB „Ukmergės duona“, – sakė mintį apie tradicinį festivalį puoselėjantis kraštietis D. Puišys.

Skaplierine 17-07 2

Kraštietis D. Puišys.

Skaplierine 17-07 1

Susirinkusieji klausėsi koncerto.

Skaplierine 17-07 7

Siesikų dvaropilies istorijas pasakojo pats jos šeimininkas A. Matulaitis.

Dainiaus VYTO nuotraukos logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas