„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Siesikų dvaras kviečia į Škaplierinę su maestro Virgilijumi Noreika

Povilas DAINYS

Siesikai nuo seno buvo garsūs ne tik čia gyvenančiais darbščiais, savo kraštą mylinčiais, svetingais žmonėmis, bet ir Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės atlaidais, vietinių vadinamais Škaplierna. Siesikų dvaro valdytojas Audrys Matulaitis, Siesikų seniūnija ir Kultūros namai liepos 15 dieną kviečia į Siesikų dvare ir pilyje šurmuliuosiančią Škaplierinės šventę. Atvykusiųjų lauks įspūdinga  ir intriguojanti programa, kurioje dalyvaus seniūnijos bei rajono amatininkai, meno mėgėjai ir profesionalūs muzikai. Susitikime šeštadienį tikroje muzikos gurmanų puotoje ir jaukiai praleiskime šventinį Škaplierinės vakarą.

Nuo 18 valandos dvare ir jo prieigose veiks amatininkų mugė, šventės dalyvius ir svečius linksmins bei kartu užtraukti dainos posmą ar pamiklinti kojas padės Siesikų kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Vieversa“, kuriai vadovauja  Mindaugas Grainys. 19 val. linksmai pakvatoti žiūrint spektaklį „Deficitas“ kvies Krikštėnų mėgėjų teatro aktoriai, vadovaujami  režisierės Stelos Banišauskienės.

Didžioji šventės intriga – 20 val. vyksiantis vokalinės muzikos koncertas „Virgilijus Noreika. Mano Lietuva“. Tai nuotaikingas ir žavus  klasikinės vokalinės muzikos vakaras, kurį kaip padėką už ilgametę meilę ir lojalumą savo talento gerbėjams dovanos  vokalo  muzikos virtuozas, operos legenda, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, maestro V. Noreika (tenoras).

Legendinio tenoro Kipro Petrausko mokinys, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, Lietuvos operos grandas V. Noreika jau penktą dešimtmetį užima pirmaujančią poziciją lietuvių operinėje muzikoje kaip unikalaus, nepaprastai gražaus tembro tenoras, koncertuojantis su Lietuvos ir užsienio šalių orkestrais. Maestro gastroliavo Bulgarijoje, Rumunijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Vengrijoje, Rusijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Italijoje, Danijoje, Suomijoje, Švedijoje, JAV, Kanadoje, Čilėje, Peru, Argentinoje, Venesueloje, Japonijoje, kt. Per daugiau nei penkis dešimtmečius besitęsiančią solisto karjerą tenoras surengė  beveik 1 000 solinių koncertų – rečitalių!

V. Noreiką visada ypatingai džiugina ir jaudina susitikimai su Lietuvos publika ir tautiečiais, gyvenančiais už Lietuvos ribų. Todėl maestro yra pasiryžęs surengti kuo daugiau koncertų įvairių šalies regionų miestų bei miestelių salėse, atgimstančiuose naujam gyvenimui dvaruose ir bažnyčiose. Šiems susitikimams-koncertams paruoštas padėkos koncertų ciklas „Virgilijus Noreika. Mano Lietuva“ bei ypatinga programa, skirta visiems ir kiek-vienam.

„Kol dar balsas skamba ir sveikata leidžia, tol dainuosiu publikai. Jaučiu, kad mano atliekamos dainos, romansai, arijos iš populiarių operų ir operečių dar žmonėms reikalingos, o ir man pačiam tie koncertai, bendravimas su pub-lika suteikia žvalumo, energijos bei gyvenimo ir kūrybos džiaugsmo“, – viename iš interviu pasakojo garbusis maestro.

Šventės organizatorė, programos kūrėja ir koordinatorė, Ukmergės kultūros centro Siesikų kultūros namų vadovė Valentina Karaliūnienė ir Siesikų seniūnas Algirdas Kaušas pažymėjo, jog džiugu bei simboliška, kad brangios ir svarbios Škaplierinės šventės proga siesikiečiams ir aplinkinių gyvenviečių žmonėms bei svečiams, pasiilgusiems gamtoje skambančios klasikinės muzikos, bus galimybė įteikti nuostabią dovaną – maestro V. Noreikos ir jo kolegų koncertą. Šis išskirtinis renginys pretenduoja tapti metų kultūros įvykiu. Tad su nekantrumu laukdami  šios šventės ir garbingų svečių, mes galime džiaugtis atlikėjų parodyta iniciatyva bei profesionalaus meno sklaida Ukmergės  krašte.

Drauge su maestro V. Noreika koncerte dainuos jo klasės absolventas, mūsų kraštietis, kilęs iš Petronių,  Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) docentas, Choro dirigavimo katedros vedėjas, choro dirigentas ir dainininkas, tarptautinių konkursų laureatas Dainius Puišys (baritonas). Dainininkams akompanuos pianistė, LMTA prof. V. Noreikos dainavimo klasės koncertmeisterė Lina Giedraitytė.

Spalvingoje koncerto programoje klausytojai išgirs lietuvių ir užsienio autorių romansus, dainas, operų, operečių, miuziklų  arijas, duetus ir gerai pažįstamas, estrados klasika tapusias lietuvių kompozitorių lengvąsias melodijas bei užsienio kompozitorių populiarius opusus.

Koncerto vedėjas, žinomas muzikologas, publicistas, populiarių knygų autorius, radijo ir televizijos laidų bei koncertų  vedėjas, Lietuvos vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas Viktoras Gerulaitis  įpins ir žodžio meną. Charizmatiškas ir žaismingos iškalbos nestokojantis konferansjė klausytojus emocingai lydės muzikos takais.

22 val., palydėjus saulę, ištvermingiausius šventės dalyvius ir jaunimą Siesikų kultūros namai kvies į nuotaikingą diskoteką. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Almuntas :
    Reikėtų rašyti "žada atvykti"

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas