A. Mickūnaitė tarp mergaičių buvo pirma.

Sportas

Šachmatininkai reprezentavo Ukmergę

Virginija SAVICKIENĖ

 Birželio 26–30 dienomis Ukmergės šachmatininkai dalyvavo tarptautiniame šachmatų turnyre ,,Baltic Youth Open-2017“ Latvijoje. Varžybos vyko Liepojos olimpiniame centre. Turnyre dalyvavo 120 šachmatininkų nuo septynerių iki aštuoniolikos metų iš Lietuvos, Baltarusijos ir Latvijos. Buvo žaidžiama trijose amžiaus grupėse septynias partijas.

Ukmergiškius sėkmė lydėjo visose trijose amžiaus grupėse. Jaunių iki šešiolikos metų grupėje trečią vietą iškovojo Martynas Dolmantas. Tarp sportininkų iki keturiolikos metų nugalėtoju tapo Artūras Mecelis. Jis visą turnyrą išlaikė lyderio pozicijas, pralaimėjo tik paskutinę partiją. Vaikų iki dešimties metų grupėje Agnei Mickūnaitei nebuvo lygių tarp mergaičių, taip pat ji užėmė aukštą penktą vietą bendroje įskaitoje. Iš septynių partijų Agnė pralaimėjo tik turnyro nugalėtojui Vingriui Mikeliui iš Rygos.

Vykdami į šį tarptautinį turnyrą turėjome tikslą ne tik reprezentuoti Ukmergę užsienyje, bet ir stiprinti draugiškus santykius su kitais šachmatų klubais bei pakviesti kaimyninių šalių šachmatininkus lapkričio mėnesį atvykti į Ukmergėje rengiamą tradicinį tarptautinį šachmatų turnyrą „Vilkmergė-2017“.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas