Kultūra

„(Ne)Sąmonė“ kviečia į susitikimą su styginiu kvartetu

Laima JANČIAUSKAITĖ

Režisierė

 Ukmergės kultūros centro projektas „(Ne)Sąmonė arba Neįtikėtini Susitikimai“, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, liepos mėnesį vėl kviečia į renginį.

Šio projekto renginiai jau vyko gegužės ir birželio mėnesiais, pakvietę į Skuolių koplyčią, Siesikų bažnyčią, restoraną „Vilkmergė“. Projektas po truputį tampa tarptautiniu. Be Lietuvos atlikėjų – Kauno styginių kvarteto, „Knygos teatro“, jame dalyvavo ir aksominio balso savininkė Viviane iš Portugalijos, o rugpjūčio 25 d. Taujėnų dvaro svirne laukia susitikimas su dabar Prancūzijoje gyvenančia šiuolaikinio šokio kūrėja Loreta Juodkaite.

Liepos 29-ąją, 18 valandą, Sližių koplyčioje įvyks dar vienas šio projekto renginys – styginių kvarteto „Projektas A“ koncertas. 

Styginių kvartetas „Projektas A“ – profesionalių menininkų ketvertas, kurie susibūrė vedami meninio entuziazmo kurti kažką neįprasto ar neįprastose erdvėse. Grojantys žymiausiuose Lietuvos kolektyvuose bei atliekantys solines partijas kvarteto nariai orientuojasi į koncertinės muzikos atlikimą. Pirmas kvarteto pasirodymas įvyko 2012 m., bendradarbiaujant su Lietuvos nacionaline filharmonija, Trakų pilies didžiojoje menėje koncerte su solistais – smuikininku Džeraldu Bidva ir dainininke Nora Petročenko. Nuo to laiko kvartetas dalyvauja įvairiuose projektuose, yra surengęs dešimtis koncertų.

Kvarteto pasirodymas papildys Sližių krašto bendruomenės tądien organizuojamo renginio, skirto 100 metų sukakčiai, kai 1917-aisiais būrelis drąsių Sližių krašto kaimų ūkininkų pasipriešino Lietuvą okupavusiems vokiečiams, sumaniusiems atimti duoną, programą. Šimtmetį menantis įvykis yra svarbus visai Lietuvai. Ūkininkų pasipriešinimas privertė vokiečių valdžią atšaukti savo įsakymą. Baimindamiesi, kad įvykiai gali pasikartoti, okupantai javų nusprendė nebeimti. Taip drąsūs kovotojai už duoną išgelbėjo Lietuvą nuo grėsusio bado.

Tad šį kartą atvykę į renginį žiūrovai ne tik keliaus su muzikais jų kuriamo garsų pasaulio toliais, bet ir turės galimybę dalyvauti iš kartos į kartą, iš širdies į širdį perduodamoje istorijoje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas