Aktualijos

Mygtukas apsaugos nuo smurto protrūkių

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 Nuo smurtaujančio sūnaus kenčianti Ukmergės miesto gyventoja nuo šiol jausis saugiau. Esant reikalui skubią pagalbą ji išsikviesti galės paspaudusi pagalbos mygtuką.

Praėjusią savaitę, liepos 21-ąją, pareigūnai skubėjo padėti 82-jų metų ukmergiškei. Moteris kenčia nuo nuolat girtaujančio sūnaus. 62-jų metų vyras psichologiškai ir fiziškai smurtauja prieš motiną. Ukmergės rajono policijos komisariate dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamasis buvo sulaikytas, jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pabendravus su močiute, nuspręsta jai pasiūlyti pagalbos mygtuką. Jis įmontuotas į apyrankę ir nešiojamas kaip laikrodis. Mygtuko veikimas buvo išbandytas moters gyvenamojoje aplinkoje. Kilus pavojui dabar močiutė galės paspausti mygtuką ir taip išsikviesti pagalbą.

Paspaudus apyrankėje įmontuotą mažą mobilų įrenginį, tiesiogiai susisiekiama su Policijos komisariato budėtoju išvengiant kontakto su Bendruoju pagalbos centru. Įvykis bus registruojamas automatiškai policijos sistemoje ir nedelsiant išsiunčiamos policijos pajėgos.

Ukmergės rajono policijos komisariatas tokius pagalbos mygtukus gavo prieš porą mėnesių. Tikimasi, kad jie padės lengviau gauti informaciją apie aukos duomenis, koordinates, budėtojas turės galimybę susiskambinti, pasitikslinti, ar paspaudimas tyčinis, ar ne, tuo metu į vietą jau važiuos policijos ekipažas. Budėtojas galės ir tiesiogiai patarti skriaudžiamam žmogui, kaip elgtis, kol atvyks pareigūnai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas