Kelionėje nestigo gerų emocijų.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Vasara prasidėjo mokyklos stovykloje

Asta PAŽĖRIENĖ

Dukstynos pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė, stovyklos koordinatorė

Pasibaigus mokslo metams Dukstynos pagrindinė mokykla, rūpindamasi vaikų užimtumu, dvidešimtąjį kartą organizavo dieninę vasaros poilsio stovyklą. Birželio 1–7 dienomis veikusioje stovykloje „Vasarą būkime kartu“ stovyklavo dvidešimt pradinių klasių mokinių. Kiekvieną dieną pagal sudarytą grafiką su vaikais dirbo dvi mokytojos-auklėtojos.

Pagrindinį dėmesį skyrėme mokinių socialinių įgūdžių įtvirtinimui, analizavome ir vertinome neigiamą smurto ir patyčių poveikį asmenybės formavimuisi, mokėmės kartu įveikti sudėtingas situacijas, aktyviai dalyvavome saugiose ir prasmingose laisvalaikio veiklose.

Pirmąją „Štai ir aš“ stovyklavimo dieną mokiniai susipažino, aptarė ir surašė lūkesčius: pagamino „Norų medį“, kūrė stovyklos taisykles. Stovyklautojai lankėsi medžio apdirbimo įmonėje UAB „Užmojai su garantijomis“, susipažino su bendrovės darbo specifika, kalbino darbuotojus.

Antrąją dieną, kurią pavadinome „Išgirsk gamtos garsus“, vaikai ir pedagogai aplankė UAB „Likmerė“, domėjosi veiklos ypatumais, bendravo su darbuotojais. Vėliau visi vykome į Mūšios Didžiosios Kovos apygardos partizanų parką. Stovyklautojai vykdė akciją-talką, kurios metu tvarkė parką, gėrėjosi gamtos vaizdais, žaidė žaidimus, pramogavo.

Trečiąją „Patyčioms – NE“ dieną svečiavomės Ukmergės rajono policijos komisariate, klausėme paskaitėlės apie saugų elgesį, susipažinome su tarnybiniu šunimi Grodu. Kitą dienos dalį skyrėme pokalbiams apie patyčias. Vaikai stebėjo, analizavo ir vertino video medžiagą. Aptarė, kuo skiriasi pajuokavimas nuo patyčių. Visi mokėsi „penkių žingsnių“: ką daryti susidūrus su patyčiomis, kaip elgtis pastebėjus patyčias, kaip padėti kitam ir sau, kad patyčios liautųsi.

Organizuota ir kelionės diena – aplankytas Anykščių kraštas. Vaikai apžiūrėjo Arklio muziejų, dalyvavo edukacinėje programoje „Duonelė kasdieninė“. Jos metu prisiminė duonelės kelio istoriją, senuosius pasakojimus, domėjosi protėvių amatais. Kol duonutė kepė, visi žaidė autentiškus senolių žaidimus. Taip pat stovyklautojai nuvyko ir apjuosė Puntuko akmenį, užsuko atsigaivinti prie Kavarsko Šv. Jono Krikštytojo šaltinio, gėrėjosi vėjo jėgainėmis.

Atsisveikinimo „Lik sveika, stovykla“ dieną vaikai svečiavosi UAB „Stansefabrikken“ gamykloje. Tą dieną stovyklautojus taip pat mielai priėmė ir UAB „Rokiškio pieno gamyba“ filialas Ukmergės pieninė. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti ir stebėti produkcijos gamybos procesus, paragauti pieninėje ką tik pagamintų sūrelių.

Prieš atsisveikindami stovyklautojai peržiūrėjo „Norų medį“, aptarė ir įvertino vykdytas veikas, parašė palinkėjimus. Atsisveikinimui prapjautas stovyklos tortas, išdalintos padėkos ir prisiminimo dovanėlės.

Esame dėkingi Ukmergės rajono savivaldybei už lėšų stovyklos veikloms skyrimą. Nuoširdų ačiū tariame ir visoms įmonėms, įstaigoms, mielai priėmusioms stovyklautojus.

20170607_104448

Apsilankyta ir Ukmergės pieninėje.

20170606_133244

Stovyklautojai apjuosė Puntuko akmenį. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas