Dukstynos pagrindinės mokyklos trečiokai ir jų mokytoja.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Trečiokai ir jų tėveliai keliavo po Ukmergės kraštą

Saulėtą paskutinį gegužės sekmadienį Dukstynos pagrindinės mokyklos 3a klasės mokiniai kartu su tėveliais vyko į pažintinę ekskursiją po Ukmergės kraštą.

Mokytoja metodininkė Jolanta Ryliškienė papasakojo, kad pirmiausia visi aplankė ant gražaus Siesikų ežero kranto stovinčią didingą XVI a. pilį. Atvykusiuosius pasitiko pilies valdytojas Audrys Matulaitis. Jis atrakino sunkias, geležimi kaustytas duris ir svetingai pakvietė į vėsią menę. Įdomu buvo klausytis ir sužinoti paslaptingą pilies istoriją, apžiūrėti restauruojamas patalpas.

Po to visi pasuko į Užulėnį. Mokiniams buvo smalsu, kaip jų bendraamžiai mokėsi seniau, kaip atrodė mokykla. Todėl apsilankė Užugirio mokykloje-muziejuje. Rūmus primenančiame pastate, kurį krašto gyventojams padovanojo pirmasis Lietuvos prezidentas Antanas Smetona, buvo įkurta tuo laikotarpiu viena moderniausių Lietuvos pradinių mokyklų. Mokiniai ir jų tėveliai labiausiai susidomėjo įrengta tarpukario mokyklos klase, kur galėjo pasėdėti ,,smetoniškame“ suole, parašyti su plunksna, piešti ant lentučių, rašyti ant ,,smetoniškos“ lentos, apžiūrėti medines mokyklines kuprines. Beje, ekskursijos metu paaiškėjo, kad suolus muziejui pagamino klasės draugo Igno tėtis Stanislovas Zinkevičius.

Iš mokyklos dukstyniečiai pasuko į gimtąją Lietuvos prezidento A. Smetonos sodybą, vėliau – į Užugirio dvarą, pasivaikščiojo po parką, grožėjosi Lėno ežeru.

Už puikiai organizuotą ekskursiją trečiokų mokytoja J. Ryliškienė dėkinga Igno tėveliams Kristinai ir S. Zinkevičiams. ,,Už nuostabų laiką, kurį mes leidžiame kartu, už patirtus įspūdžius, puikią nuotaiką, už draugišką bendradarbiavimą ačiū visiems mokiniams bei jų tėveliams“, – sakė mokytoja.

„G. ž.“ inform. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas