Aktualijos

Susitikimai parodoje „Balttechnika“

Spausdiname Danos Arnaud „Gimtajai žemei“ atsiųstą publikaciją. Ukmergiškė prieš vienuolika metų išvyko į Prancūziją, sėkmingai įsikūrė Albi mieste, įmonėje „MECAnumeric SAS “ dirba asistente komercijai. Ji nepamiršo ir Ukmergės, iki šiol išsaugojo ir plėtoja ryšius su daugeliu ukmergiškių, kviečia juos pasisvečiuoti į Prancūziją.

„Labai apsidžiaugiau, kai mūsų įmonės „MECAnumeric SAS“ savininkas ir vadovas Arthur‘as Pais patvirtino sprendimą dalyvauti Vilniuje, parodų ir kongresų cent-re „Litexpo“ rengiamoje parodoje „Balttechnika“ ir su malonumu sutikau joje atstovauti įmonei.

Pramoninių, odontologijos ir mokomųjų staklių gamintoja įmonė „MECAnumeric SAS“ yra įsikūrusi Pietų Prancūzijoje, Albi mieste – apie 70 km nuo Tulūzos, kur veikia lėktuvų AIRBUS gamykla. Šiuo metu įmonėje dirba 135 specialistai, tačiau įmonė vykdo vystymosi ir plėtros planą, iki kitų metų turėtume persikelti į dvigubai didesnes patalpas ir kolektyvas turėtų padidėti iki 200 žmonių.

Iš įmonėje gaminamų pramoninių staklių Lietuvoje geriausiai žinomos frezavimo-graviravimo staklės, jų yra įsigiję mūsų klien-tai visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Didelės, 3×2 m, staklės buvo pristatytos ir „Balttechnika“ parodoje. Taip pat čia eksponavome ir pjovimo vandens srove stakles bei mažas frezavimo-graviravimo stakles, skirtas itin tiksliam aliuminio, plastiko, medžio ir kitų medžiagų apdirbimui.

Džiugu, kad visos eksponuotos staklės sulaukė didelio lankytojų susidomėjimo, tad parodos metu nuobodžiauti neteko. Be to, įmonės stendą aplankė ir nemaža dalis mūsų klientų, kurie planuoja plėsti savo materialinę bazę.

O viena iš išskirtinių akimirkų buvo Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus Jono Cesevičiaus, mano buvusio darbdavio, ir dabartinio – A. Pais – susitikimas ir diskusija apie stakles (šis momentas užfiksuotas nuotraukoje).

Parodoje dalyvavę mano kolegos prancūzai buvo patenkinti apsilankymu Vilniuje, Lietuva jiems paliko gerą įspūdį, tad žada čia sugrįžti tiek profesiniais, tiek asmeniniais tikslais. Įmonės vadovas A. Pais Lietuvoje viešėjo pernai, jau tuomet įsitikino kylančiu ekonomikos lygiu, specialistų gebėjimu greitai mokytis ir prisitaikyti prie naujovių.

25-ą kartą vykusi tarptautinė specializuota gamybos, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika“ – vienintelis ir svarbiausias inžinerinės pramonės metų renginys Lietuvoje. Jo pagrindinė misija – pristatyti šalies inžinerinės pramonės įmones, jų pasiekimus ir potencialą, paskatinti užmegzti bendradarbiavimo ryšius tarp verslo ir mokslo institucijų bei inicijuoti glaudesnį profesinių mokyklų ir verslo bendruomenės sąryšį.“

IMG_20170511_094922

Įmonės „MECAnumeric SAS“ komanda parodoje – (iš kairės) technikas François Charpentier, eksporto direktorius Guillaume Thenon, partneris Baltijos šalims Sergej Žalkovskyj, asistentė komercijai D. Arnaud ir vadovas A. Pais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas