Asociatyvi nuotrauka.

Sportas

Sunki „Spartako“ pergalė

Giedrius AUGLYS

Sekmadienį, pasibaigus Joninių ažiotažui, Ukmergės miesto stadione rinkosi futbolininkai ir šio sporto mėgėjai. Čia vyko III lygos devintojo turo rungtynės tarp vietos „Spartako“ ir Vilniaus „Akto“.

Saulėtoje aikštėje svečiai nuo pirmų minučių užvaldė kamuolį. Ukmergiškiams teko daugiau laiko praleisti savo aikštės pusėje. Tačiau turint greitus žaidėjus priekyje, tai „Spartakui“ ne visada būna problema. Kontratakose vilniečių gynybą nuolat draskė krašte rungtyniavęs Žydrūnas Keblas bei puolėjas Tomas Bielickas. Vieno Ž. Keblo reido metu apžaistas varžovas pargriovė ukmergiškį baudos aikštelėje, teisėjas skyrė vienuolikos metrų baudinį. Jau etatiniu šių padėčių išnaudotoju tapęs T. Bielickas stojo prie kamuolio.

Situacija mušant baudinį tapo gana kurioziška. Tomas įsibėgėjo, įmušė ir jau skubėjo džiaugtis, tačiau teisėjas liepė smūgį pakartoti, nes kažkuris iš ukmergiškių per anksti įžengė į baudos aikštelę. Atlikdamas antrą bandymą „Spartako“ puolėjas prieš pat smūgį stabtelėjo ir po nedidelės pauzės pelnė įvartį. Toks sumanymas nepatiko rungtynių arbit-rui, jis nurodė mušti trečią kartą. Stadione susirinkę žiūrovai, nesuprasdami, kodėl mums vis tenka kartoti baudinius, garsiai reiškė nepasitenkinimą. Laimei, Tomas parodė, kad be didesnio vargo gali įmušti ir tris kartus iš eilės. Trečias smūgis buvo tikslus ir teisėjas nebeturėjo jokių priekaištų. „Spartakas“ pirmo kėlinio viduryje įsiveržė į priekį.

Po pertraukos atsigavę vilniečiai pakilo į rimtą kovą. Ukmergiškiai vos spėjo atmušinėti vieną po kitos besiritančias svečių atakas. Darbo turėjo ir mūsų vartininkas Nerijus Kačinskas, kartą vartus nuo įvarčio išgelbėjo skersinis. Pavargę spartakiečiai ir patys surengdavo vieną kitą atsakomąjį išpuolį, tačiau išnaudoti progų nepavykdavo.

Atkakliose rungtynėse daugiau įvarčių žiūrovai neišvydo. Mačas baigėsi 1:0 „Spartako“ naudai. Po pergalės ukmergiškiai su 13 taškų yra septintoje vietoje, tačiau nuo lyderių mus skiria viso labo trys taškai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas