Moterų ansamblio „Rečiona“ atlikėjos koncertui pasipuošė vienetinėmis rankų darbo suknelėmis.

Kultūra

Rečioniškius subūrė kasmetinė Šeimų šventė

Rita ČIŽIŪNIENĖ

 Gražia tradicija rečioniškiams ir jų svečiams tapo kasmet gegužės mėnesį susirinkti Rečionių universaliame daugiafunkciame centre (UDC) ir kartu su savo kaimynais bei artimaisiais paminėti Šeimos dieną. Rečioniškiai šios šventės kasmet ypač laukia. Jos programa būna skirta ne pasėdėti ir pažiūrėti koncertą. Kiekvienas pats, negalvodamas apie savo amžių, išvaizdą ar talentus, gali tapti renginio dalyviu. Gausus pulkas rečioniškių visą mėnesį varsto Rečionių UDC duris, ruošdamiesi šiai šventei ir repetuodami.

Rečionių bendruomenei ši diena skirta pasidžiaugti vieniems kitais, pasidalinti savo kūrybiškumu ir gera nuotaika. Šių metų šeimos šventės šūkis „Viena šeima, viena širdimi“ kaip tik ir atspindėjo šią idėją.

Ankstesnių metų šventėse vyko šeimų varžytuvės, buvo kuriami šeimų duetai, ansambliai. Šiųmetinis renginys buvo skirtas apžvelgti visam žmogaus gyvenimui – nuo vaikystės iki garbingo tapimo seneliu.

Vaikystės džiaugsmą ir optimizmą visiems priminė Rečionių darželio auklėtiniai. Jie suvaidino gerumo mokančią muzikinę pasaką apie varliuką ir skėtį, dainavo nuotaikingas daineles, drąsiai deklamavo eilėraštukus, skirdami juos mamoms, tėčiams ir seneliams. Anelė Stancikienė savo kūryba grįžo į jaunas dienas ir skaitė eiles apie „Vaikystės balių“.

Jaunystės veržlumą ir energiją savo šokiais pademonstravo Rečionių mergaičių kolektyvas, vadovaujamas vadovės Jurgitos Padolskienės. Dainas ir eiles šeimai skyrė mokyklinio amžiaus vaikai. Renginio vedėja Valentina Šalavėjienė viktorinose ir rungtyse dalyvavusius žiūrovus už gudrumą, šmaikštumą ir įžvalgumą gausiai apdovanojo prizais.

Suaugusiųjų gyvenimą savo dainomis apipynė moterų ansamblis „Rečiona“, vadovaujamas meno vadovės R. Čižiūnienės. Žiūrovus šypsotis privertė A. Stancikienės liaudiškas humoristinis pasakojimas apie vyrus. Lyriškas pianino gaidas mamoms dedikavo Vilma Skadeilienė.

Garbingam amžiui skirta šventės dalis energingumu nenusileido koncerto pradžiai. Ansamblio, kurio atlikėjas finaliniam pasirodymui vienetinėmis rankų darbo suknelėmis papuošė Diana Kilbauskienė, dainos vis smagėjo. O Kęstučio Kalvelio armonikos garsai ilgai sėdėjusius žiūrovus išviliojo pasisukti šokių aikštelėje. Rečionių bendruomenės pirmininkė Janina Stancikaitė-Strikienė pasveikino šiais metais jubiliejus atšventusius bendruomenės narius, trumpai pristatė bendruomenės naujienas. Renginį tradiciškai baigė bendra „Giminių daina“. Juk bendruomenė – taip pat giminė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas