Žygio dalyviai ir vadovai.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Per dvi dienas įveikta 30 km

Agnė GRUODIENĖ

Antano Smetonos gimnazijos socialinė pedagogė

Antano Smetonos gimnazijos moksleiviai dalyvauja tarptautiniame projekte The Duke of Edinburgh‘s International Award (DofE ). Tai – pasaulyje pirmaujanti jaunimo apdovanojimų programa, kurioje dalyviai gali patirti daugybę nuotykių, susirasti draugų, aptikti savo užslėptus talentus, geriau pažinti save. Grupė gimnazijos gimnazistų – Elita, Tomas, Ema, Rugilė, Žymantė, Viktorija ir Agnė – sėkmingai įvykdė bronzos lygį atitinkančius žygio reikalavimus. Šiam iššūkiui pasiruošti moksleiviams padėjo programos koordinatorė Vitalija Žiupkienė, vadovė – šių eilučių autorė, bei žygio vadovas Vytautas Čiulada. Esame dėkingi ir žygio vertintojui, savanoriui iš Vengrijos Adrian Aradi.

Žygio tikslas – sukurti mokomąjį filmą „Kaip pasirengti ir įgyvendinti žygį“. Šis filmas padės vaizdžiai pristatyti žygį būsimiesiems projekto DofE dalyviams.

Grupės kelionė prasidėjo Pabaiske – Švč. Trejybės bažnyčioje ir baigėsi Vepriuose. Per dvi dienas nueita daugiau kaip 30 km. Moksleiviai turėjo įgyvendinti daug užduočių: nenuklysti nuo suplanuoto maršruto, stiprinti komandinio darbo įgūdžius, fiksuoti aplinką ir savo pojūčius. Gimnazistams buvo nelengva – jie negalėjo naudotis jokia pagalba (nei telefonais, nei kreiptis į žmones). Į tikslą vedė tik vietovės žemėlapis, gebėjimas orientuotis nepažįstamoje aplinkoje, ypač miške.

Tikimės, kad sėkminga tarptautinio projekto DofE pradžia paskatins ir kitus gimnazistus įsijungti į naują programą.

20170606_132301

Į tikslą vedė tik žemėlapis. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas