Pažymėjimus teikė ir mokinius sveikino M. Petrauskas, L. Žuklys, I. Dutkienė.

Jaunimas

Jaunieji dviratininkai žino taisykles

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Šią savaitę Saugaus eismo klasėje, esančioje „Šilo“ pagrindinėje mokykloje, surengta šventė jauniesiems dviratininkams.

Idėja atgaivinti dviratininkų mokymus kilo rajono Policijos komisariato bendruomenės pareigūnėms Ingridai Dutkienei ir Daivai Novikienei. „Pastebėjome, kad dažnas dvirate transporto priemone besinaudojantis paauglys nežino taisyklių, nedėvi šalmų ir liemenių, važinėja netvarkingais dviračiais. Todėl nusprendėme surengti mokymus. Mūsų tikslas – suteikti dviratininkams žinių ir ugdyti atsakingą požiūrį“, – sakė I. Dutkienė.

Mokymai buvo surengti vykdant tęstinį projektą „Saugaus eismo klasė“, kuriam finansavimą skiria rajono savivaldybė. 12–13 metų vaikai net du mėnesius mokėsi Kelių eismo taisyklių, po to jiems reikėjo išlaikyti teorijos egzaminą. Išklausyti jaunojo dviratininko kursą panoro Užupio, „Šilo“ bei Vidiškių pagrindinių mokyklų moksleiviai. Paskaitos vyko „Saugaus eismo klasėje“, o jas vedė savanorystės pagrindais į projektą įsijungęs Dukstynos pagrindinės mokyklos žmogaus saugos mokytojas Paulius Šemeta. Pamokos buvo įdomios, o mokytojas pelnė gražių moksleivių atsiliepimų.

Teorijos egzaminą išlaikė 37 moksleiviai. Trečiadienį buvo surengta šventė ir jauniesiems dviratininkams įteikti pažymėjimai. Kai kurie jų atsiimti atvyko su tėveliais ar seneliais. Mokinukus pasveikino ir saugiai važinėti gatvėmis linkėjo rajono Policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas ir „Šilo“ pagrindinės mokyklos direktorius Leonas Žuklys.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas