Sporto centro auklėtiniai garsino Ukmergę.

Sportas

Išlydėjo absolventus

Arvydas PĖŠINA

Sporto centras kasmet išleidžia būrį absolventų, baigusių sporto disciplinų mokslus ir garsinusių Ukmergę ar Lietuvą. Šįmet jų buvo 39, sportininkus treniravo šeši treneriai.

Šventę fortepijono garsais pradėjo Meno mokyklos muzikos skyriaus mokinės Ugnė Usavičiūtė ir Emilija Krasnopiorovaitė. Sporto centro direktorius Vytautas Tutlys mokiniams padėkojo už Ukmergės ir šalies garsinimą, Sporto centro tarybos pirmininkas Rimantas Lenartavičius priminė sporto centro istoriją. Buvusiems centro auklėtiniams palinkėta sėkmės, ir toliau siekti gerų rezultatų.

Baigusiems Sporto centrą auk-lėtiniams įteikti pažymėjimai.

Renginys baigtas akordeonistės Augustinos Kerulytės pasirodymu.

1953 metais įkurta sporto mokykla 2009 metais tapo sporto centru. Prie jo tais metais buvo prijungtas miesto stadionas. Sporto centre vaikai nuo pirmos klasės gali mokytis įvairių sporto šakų – futbolo, krepšinio, dziudo, plaukimo, stalo teniso, lengvosios atletikos ir šachmatų. Tačiau mokiniai Sporto centre nuolat keičiasi – vieni, nebaigę mokslų, palieka įstaigą, kiti – ateina. Lankyti treniruotes čia galima iki bendrojo lavinimo mokyklos baigimo – 12 klasės.

Tarp Sporto centro auklėtinių yra Europos ir pasaulio įvairių amžiaus grupių varžybų čempionų ir prizininkų. Nemažas būrys sportininkų dabar atstovauja nacionalinėms rinktinėms. Sporto centrą baigė ir olimpietis – dziudo atstovas Marius Paškevičius. Jis – dviejų olimpinių žaidynių dalyvis.

Sporto centre dirbantys specialistai tikisi, kad ir ateityje įstaigos auklėtiniai garsins ne tik rajoną, bet ir Lietuvą.

Buvę Sporto mokyklos mokiniai grįžta į mokyklą ir dirba treneriais. Šiuo metu Sporto centre tokių – dauguma.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas