Pirmokų atostogos prasidėjo nuo smagios išvykos į Kauną.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“

Įdomi atostogų pradžia

Irena MACKEVIČIENĖ

Mokytoja

 Senamiesčio pagrindinės mokyklos pirmokų atostogos smagiai prasidėjo nuo išvykos į Kauną. Pirmiausia jie aplankė Vaikų literatūros muziejų. Šioje pasakų šalyje pasitiko geroji pasakų fėja bei niūrūs muziejaus sargybiniai – vorai. Viskas dvelkė senove ir paslaptimi. Čia laukė ne tik vaikų rašytojų knygos, rankraščiai, iliustracijos, memorialiniai daiktai. Už gražiai apipavidalintų durų slėpėsi daugybė herojų iš įvairiausių pasakų.

Mažuosius skaitytojus neapsakomai sužavėjo „Miriamos“ dėžė, simbolizuojanti savotišką televizorių. Jie galėjo stebėti senąjį židinį, apkabinėtą pasakų herojais. Turėjo progos apžiūrėti senąsias spausdinimo mašinėles. Taip pat susidomėję klausėsi pasakos apie Kaune stovintį namą, pro kurį galima patekti į pragarą. Tai Juliaus Kauko kūrinys, iliustruotas paveikslu, pavadintu „Pasaka“. Vėliau laukė dar vienas siurprizas – kelionė laiku į Tandadriką. Drąsiausi pirmokai lindo tamsiu tuneliu, kad pasiektų tikrų tikriausią erdvėlaivį. Jame jie mėgavosi muzikos garsais ir mintimis keliavo po savo svajones. Geroji fėja (muziejaus darbuotoja) skatino vaikus skaityti pasakas, kurios moko daryti gerus darbus, ir kvietė apsilankyti kitose muziejaus edukacijose.

Po viešnagės „Pasakų šalyje“ Kauno zoologijos sode vyko edukacinis užsiėmimas „Ropliai“. Zoomokyklėlės darbuotoja Violeta supažindino su Lietuvoje gyvenančiais ropliais. Kartu su žaisliniu smaugliu Adomėliu pirmokai mokėsi pagarbiai glostyti roplius. Bet vos išvydę tikrą gyvačiukę Karalaitę darbuotojos rankose, mažieji ėmė spiegti. Tuojau pat gavo pamoką, kad roplių gąsdinti nevalia. Kiekvienas gyvis nusipelno pagarbos. Nusiraminę glostė Karalaitę, stebėjo jos „šokį“ ant stalo, apžiūrėjo kitų gyvačių išnaras, kiaušinėlius, maistą, susipažino su driežu Kaziuku. Labiausiai sužavėjo užduotis „Kas yra tamsiame maiše?“ Gamtos mylėtojai kaip tikrą meno kūrinį tyrinėjo dailiais akmenukais nusagstytą vėžlę Akmenukę.

Po tokios neįprastos pažinties su ropliais pirmokai kartu su mokytojomis Nijole ir Irena tęsė savo kelionę zoologijos sode savarankiškai. Įdomi vasaros pradžia paskatino dar plačiau atverti vartus į stebuklingąją pasakų šalį ir padrąsino pamėgti paslaptingai šaltą roplių pasaulį. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas