Asociatyvi nuotrauka.

Sportas

Futbolininkų kova trečios lygos „mėsmalėje“

Giedrius AUGLYS

Lietuvos futbolo federacijos trečioje lygoje rungtyniaujantis Ukmergės „Spartakas“ tęsia kovas. Po gana sunkaus sezono starto komanda pamažu atranda savo žaidimą, tačiau futbolo Dievai vis pakiša koją.

Po pirmų penkių rungtynių penkis taškus turėjusi ukmergiškių ekipa kitus penkis surinko per tris mačus. Vis dėlto tikriausiai bet kuris spartakietis pasakytų, kad taškų turėjo būti tikrai daugiau. „Spartakas“ net du kartus apmaudžiai paleido pergales, kai atrodė, jog to padaryti nebeįmanoma.

Birželio 5-ąją ukmergiškiai išvyko į sostinę susikauti su „Navigatorių“ ekipa. Vilniečiams buvo prognozuojama lengva pergalė. Spartakiečiai, nusprendę prognozes paneigti, subombardavo varžovus ir 48 minutę pirmavo net 3:0. Tokią persvarą išlaikė iki 70 minutės. Tuomet įvyko neįtikėtinas lūžis. Per likusį laiką šeimininkai tris kartus nuginklavo pakrikusią „Spartako“ gynybą ir paskutinėmis minutėmis vos nepersvėrė rezultato. Viso to pasek-mė – lygiosios 3:3.

Po savaitės Vilniuje ukmergiškiams pavyko susidoroti su FK „Medžiai“ pasipriešinimu. Lygos naujokai buvo įveikti rezultatu 2:1. Deja, bet praėjusį šeštadienį gerėjančio žaidimo nuotaikas apkartino dar viena skaudi rungtynių pabaiga. Namuose „Spartakas“ priėmė lyderiavusius „Ozo“ futbolininkus. Lygiame pirmame kėlinyje abi komandos apsikeitė po įvartį. Antroji mačo dalis geriau prasidėjo ukmergiškiams. Jie rungtyniavo aktyviau ir tai davė vaisių – 62 minutę Tomas Bielickas uždirbo 11 metrų baudinį, kurį pats ir realizavo. Dar po beveik dešimties minučių greitos atakos metu pasižymėjo Laurynas Liausas. 3:1 ir svečiai atrodė pasimetę bei nuleidę rankas. Ukmergiškių reidai tęsėsi be atvangos, tačiau rezultatas nesikeitė.

Varžovai pabudo likus žaisti penkias minutes, kai, atrodo, iš niekur susikūrę progą sušvelnino rezultatą. Po minutės T. Bielickas ukmergiškiams galėjo sugrąžinti dviejų įvarčių pranašumą, tačiau jam išbėgus vienam prieš vartininką, smūgiuotas kamuolys perskriejo vartų sargą, atšoko nuo žemės ir skriejo ne į tinklą, o į skersinį. Vienas žiūrovas juokavo sakydamas, kad „jei žolę prieš rungtynes būtų stipriau palaistę, būtų buvęs įvartis“. Kitas juokauti nebuvo linkęs ir priminė seną, gerą posakį – „žiūrėk, kad nebūtų taip, kad neįmuši tu, įmuša tau“.

Taip ir nutiko. Vos po kelių akimirkų spartakiečiai suklydo savo aikštės pusėje, varžovai gana lengvai priartėjo prie vartų ir smeigė išlyginamąjį įvartį. Vėl 3:3 ir vėl nevilties kupinais veidais ukmergiškiai paliko aikštę.

Po 8 sužaistų rungtynių „Spartakas“ su 10 taškų rikiuojasi 8 vietoje, tačiau šiemet trečioje lygoje yra tokia „mėsmalė“, jog nuo lyderių mus skiria vos 5 taškai. Kitos rungtynės vyks birželio 25-ąją, 18 valandą, Ukmergėje.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Kada 1lygoj busim .prasta musu miesto valdzia sportui.....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas