Dr. A. Kupčinskaitė-Ryklienė (antra iš dešinės), 2017 m. apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtojai ir mokytojai.

Jaunimas

Dešimtą kartą moksleiviams įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“

Šiemet jau dešimtą kartą dviem „Šilo“ pagrindinės mokyklos absolventams įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“.

„Apdovanojimas buvo įsteigtas 2008 metais kaip paskatinimas mokiniams drąsiai siekti tikslo, matyti savo pastangų, darbų prasmę, – sakė šios idėjos iniciatorė Kalbos ir komunikacijų centro direktorė, „Šilo“ mokyklos pirmosios laidos abiturientė dr. Asta Kupčinskaitė-Ryklienė. – Taip kasmet pratęsiame mokyklos Garbės galeriją, pradėtą projektu „Drąsinkime ateitį“. Dešimtą kartą įteikti apdovanojimai tapo labai tvirta mokyklos tradicija.“

Diplomai įteikti birželio 7-ąją „Šilo“ pagrindinės mokyklos aštuntokams atsiimant pagrindinio ugdymo programos pirmosios dalies baigimo pažymėjimus. Penkerius metus apdovanojimai buvo skiriami dvyliktokams, o nuo 2013 m., mokyklai tapus pagrindine, jie atitenka aštuntokams.

Laimėtojus tradiciškai renka mokytojai. Direktoriaus pavaduotoja Rita Gelūnienė pasakojo, kad išrinkti nominantus šįkart buvo itin sunku, lygiaverčių pretendentų buvo keletas, norėjosi visiems padėkoti ir parodyti, kad mokykla jais labai didžiuojasi. Po balsavimo laimėtojais paskelbti Rokas Burneika ir Osvaldas Keburis. Abu vaikinai „Šilo“ pagrindinėje mokykloje mokosi nuo pirmos klasės, jų žinių, mokėjimų ir įgūdžių metiniai įvertinimai labai geri arba puikūs.

R. Burneika nuo penktos klasės dalyvauja įvairiuose respublikiniuose ir rajoniniuose konkursuose ir užima prizines vietas. Dvejus metus jis dalyvavo „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ laidos filmavimuose. Rokas gynė mokyklos vardą rajoniniame teisinių žinių konkurse „Temidė“, užsienio kalbų konkurse „Kalbos atveria duris į pasaulį“, gamtos ir tiksliųjų mokslų konkurse „Protų mūšis“. Tarptautiniame „Erazmus+“ projekte „Europos žemė – ateities žemė“ moksleivis tapo projekto logotipo konkurso nugalėtoju. R. Burneika jau ketverius metus iš eilės gauna rajono Gabių vaikų ir jaunimo fondo apdovanojimus. Aštuntokas aktyviai įsijungia į įvairius klasės, mokyklos renginius, dalį jų noriai veda. Ateities karjerą Rokas sieja su mokymusi licėjuje.

Kitas laimėtojas O. Keburis buvo įvertintas už tai, kad yra labai stropus, deda daug pastangų ir kryptingai siekia užsibrėžto tikslo, yra paslaugus. Pastaraisiais metais mokyklos bendruomenė pastebėjo akivaizdžią, įvairiapusę Osvaldo ūgtį, džiaugiasi vaikino rezultatyviu ėjimu pirmyn. Jis nuo šeštos klasės dalyvauja rajoniniuose geografijos konkursuose ir laimi prizines vietas. Šiais mokslo metais dalyvavo net aštuoniuose konkursuose – „Protų mūšis“, „Temidė“, „Kalbos atveria duris į pasaulį“, informacinių technologijų, rajoninėse chemijos, biologijos olimpiadose. Daugelyje konkursų moksleivis užėmė prizines vietas. Osvaldas ketina toliau mokytis gimnazijoje.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas