Išjungtas ir laikrodžio apšvietimas.

Aktualijos, Naujausi

Analogų neturintis laikrodis sugedo po kelių savaičių

Į redakciją kreipėsi ukmergiškis, kuris sakė, kad miesto centre, ant atnaujinto gyvenamojo namo ties Vytauto ir Vilniaus gatvių sankryža fasado, neseniai sumontuotas miesto laikrodis netiksliai rodo laiką – pusę valandos vėluoja. Dėl to klaidinami ne tik miesto gyventojai, bet ir per Ukmergę važiuojantys žmonės, svečiai. Be to, kaip teigė laikraščio skaitytojas, sutriko ir jo apšvietimas – neveikia lemputės, šviečia tik rodyklės. „Taip buvo džiaugiamasi šio išskirtinio dizaino, analogų neturinčiu, nemenkus pinigus kainavusiu laikrodžiu, o jis sugedo vos po kelių savaičių. Gal reikėjo pirmiau išbandyti, paskui džiūgauti? Kas dabar jį pataisys, kiek tai kainuos? Ar neištiks šio įrenginio Vienuolyno gatvės laikrodžio likimas?“ – samprotavo vyriškis.

Skaitytojo mintis perdavėme rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistui Juliui Zareckui. Tačiau jis patikino, kad buvo tik vienas iš minimo laikrodžio įrengimo iniciatorių, tvarkė šio projekto „popierinę dalį“, bet dabar nėra už jį atsakingas. „Vienas iš rangovų yra UAB „Ukmergės butų ūkis“, todėl bendrovės atstovai turėtų susisiekti su vilniečių įmone „Miesto baldai“, kuri atstovauja Italijos laikrodžių meistrams“, – aiškino J. Zareckas. Šios bendrovės užsakymu Ukmergės laikrodžio mechanizmas buvo pagamintas Milane, o jį montavo atvykęs laikrodžių meistras, profesorius Matteo Ballardini.

UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktorius Giedrius Pocius patvirtino, kad jo vadovaujama bendrovė kontroliuoja laikrodžio montuotojų garantinius įsipareigojimus, ir pažadėjo apie gedimą pranešti UAB „Miesto baldai“ atstovams.

G. Pocius taip pat paaiškino, kodėl buvo išjungtas laikrodžio apšvietimas. Taip pasielgta todėl, kad nustojo šviesti viena iš lempučių. „Jų parduotuvėje nenusipirksi, tenka užsakinėti. Kai tik sulauksime, pakeisime, ir apšvietimas vėl veiks“, – patikino direktorius.

„Gimtosios žemės“ laikraštis jau rašė, kad naujo miesto laikrodžio prireikė, kai nepataisomai sugedo ir buvo nuimtas senasis, kurį Ukmergei dovanojo ir prižiūrėjo tuometinė draudimo bendrovė „Ergo Lietuva“. Pirmą miesto laikrodį draudikai ant Vytauto gatvės 3 namo sienos pakabino beveik prieš du dešimtmečius. Ukmergiškiams simboliu tapęs laikrodis 2009-ųjų gegužę buvo pakeistas nauju, pagal užsakymą pagamintu Vokietijoje. Prieš porą metų ir šis laikrodis sugedo. Paaiškėjus, jog jo suremontuoti nepavyks, pradėta svarstyti galimybė įrengti naują miesto laikrodį.

Apskritai, ukmergiškiams nesiseka su laikrodžiais. Jau beveik metai sugedęs ir Vienuolyno gatvėje esantis laikrodis, kuris buvo pastatytas po 2010 metų gatvės rekonstrukcijos. Šis laikrodis remontui į Italiją jau siųstas kelis kartus. Meistrų nuomone, reikia keisti jo mechanizmą. Kadangi tam pinigų iki šiol neatsirado, laikrodis po remonto veikė neilgai. Pastaruoju metu tik kitoje jo pusėje kiek ilgėliau rodyklės rodė teisingą laiką. Bet šiomis dienomis ir jos sustojo…

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • KIBIRAS :
    Ukmergėje laikas sustojo prieš 30 metu,taip ir gyvename praeityje
  • Pilietis :
    Prarasto laiko miestas,kuriame stoja laikrodziai...
    • BOMBERIS :
      Puikūs žodžiai. Pritariu.
  • jojo :
    ne laikrodis o kazkokia nesamone ,o senyvo amziaus zmonems tai is vis rebusas kazkoks !na taip pas mum nors nezmoniskai ,bet kitoniskai gi ne visi miestelenai gali buti menininkai ir zino ka tie zenklai reiskia!butu pakabine normalu laikrodi ir nesvarbu ar jis is italijos,ar made in lietuva
  • BOMBERIS :
    Nesiseka Ukmergės valdžiai su tais laikrodžiais. Manau, gal jau laikas baigti niekais užsiiminėti ir pereiti prie rimtesnių darbų, pavyzdžiui gatvių ir šaligatvių tvarkymo.
  • ? :
    Analogu neturinti pinigu plovimo afera.? Laikrodi is Kinijos atsisiunte uz 5$,o pinigu skirtuma sau i kisene isidejo.? O kiek dar bus galima praplauti pinigu su nuolatiniais laikrodzio taisymais,tai visi sitos aferos sumanytojai su naujom masinom vazines ir dar uzteks namukui ant ezero kranto.? Valdiskus pinigus tratinti ne nusikaltimas,mokesciu moketojai visada sunes dar.?
  • Anonimas :
    Made in Italija,....chine
  • Ale, :
    Lietuviai būtų gražesnį ir patikimesnį laikrodį sumeistravoję, tik būtų negalima pasigirti, kad jis iš tolimos Italijos. Mes gi tokie - savus visada su ... maišom.
  • Buvusių nebuna :
    Zareckas kaip visada meluoja. Pažiūrėkit kaip atremontuoti Pašilės kapinių vartai. Akmenys nukritę ir mėtosi po šaligatvį. Jis irgi žadėjo , kad statybininkai broką ištaisys iki balandžio mėn. pabaigos, bet niekas nieko nedaro. Aplamai į viską žiūrima pro pirštus, tik kad išleisti kuo daugiau pinigų. Atsakingu kaip visada nėra, stumdo vieni nuo kitu.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas