A. Mickūnaitė (pirma iš kairės) iškovojo antrą vietą.

Sportas

Šachmatininkė pasipuošė sidabro medaliu

Virginija SAVICKIENĖ

Dvi dienas Dubingiuose (Molėtų r.) vyko Lietuvos vaikų, jaunučių ir jaunių „Žaibo“ ir greitųjų šachmatų čempionatas, kuriame rungėsi daugiau kaip keturi šimtai įvairaus amžiaus moksleivių iš visos Lietuvos.

Dalyvavo ir devyni Ukmergės sporto centro šachmatininkai – Liepa Šarkaitė, Agnė Mickūnaitė, Viltė Viktorija Kavaliauskaitė, Ineta Noreikaitė, Ugnė Šniuikaitė, Aidas Jasiulionis, Martynas Dolmantas, Normantas Noreika ir Artūras Mecelis.

Pirmą dieną vyko „Žaibo“ čempionatas, kuriame aukštas vietas dešimtmečių turnyre iškovojo mergaitės. U. Šniuikaitė buvo ketvirta, I. Noreikaitė – penkta, A. Mickūnaitė – šešta.

Kitą dieną vykusiame greitųjų šachmatų čempionate džiaugėmės ne tik aukštais pasiekimais, bet ir sidabro medaliu. A. Mickūnaitė iškovojo antrą vietą vaikų iki dešimties metų grupėje.

Aštuonmečių grupėje šauniai debiutavo A. Jasiulionis: penkios laimėtos partijos iš aštuonių ir 16 vieta tarp 72 dalyvių.

Sunkiausios kovos vyko vyresniųjų turnyre, nes čia susirenka mažiau, bet labai patyrusių šachmatininkų. Iki keturiolikos metų grupėje A. Mecelis užėmė 16 vietą, o N. Noreika – 20-tą tarp 46 dalyvių. M. Dolmantas jaunių iki šešiolikos metų grupėje buvo 12-as tarp 26 dalyvių.

Dvi dienas ne tik žaidėme šachmatais, bet ir nepraleidome progos užlipti į Dubingių piliakalnį, ant kurio radome prezidento Antano Smetonos vasaros rezidencijos ir Radvilų rūmų likučius, atstatytus buvusios čia bažnyčios kontūrus. O nuo piliakalnio grožėjomės Asvejos ežero vaizdais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas