„Klajūno“ savanoriai III Antakalnyje lankosi du kartus per dieną.

Aktualijos, Naujausi

Paramos beglobiams renginyje – koncertas, mugė, loterija…

Kitą savaitę, gegužės 17 dieną, visi, mylintys gyvūnus, kviečiami į Kultūros centre vyksiantį paramos beglobiams renginį „Pasaulis gyvūnų akimis“. Jo metu surinktos lėšos bus skirtos gyvūnų globos namų „Klajūnas“ patalpų remontui.

Prieš metus aktyvią veiklą rajone pradėjusi viešoji įstaiga „Klajūnas“ pernai lapkritį įsigijo apleistas patalpas, esančias Pivonijos seniūnijos III Antakalnio kaime. Seni, bene 1954 metais pastatyti, penki garažai šią žiemą tapo prieglobsčiu šeimininkų apleistiems, valkatavusiems keturkojams. Tačiau dauguma gyvūnų iki šiol glaudžiasi įstaigos savanorių namuose, nes statiniui, kuris yra po vienu stogu, reikalingas remontas. Visų pirma, būtina pakeisti stogo dangą, užmūryti nereikalingas duris, įstatyti naujas, sudėti grindis, įrengti voljerus. Šiems bei kitiems darbams reikalingos nemenkos lėšos, o jų įstaiga neturi.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo VšĮ „Klajūnas“ vadovė Ilma Germanienė, gyvūnų globos namai išsilaiko tik iš geranoriškų žmonių aukų bei dovanų: „Visus gaunamus pinigus skiriame beglobių gydymui, o dažnai veterinarijos gydytojams liekame ir skolingi.“ Ji dėkojo tiems, kurie niekada neatsisako padėti.

Velykų proga gyvūnų globėjus pasiekė UAB „Stansefabrikken“ dovana – segmentai būsimai tvorai, kuria ketinama aptverti įrenginėjamų globos namų teritoriją. „Tai padaryti būtina dėl aplinkinių žmonių ir mūsų pačių ramybės bei saugumo“, – dėkojo už dovaną I. Germanienė. Taip pat ji su dėkingumu kalbėjo apie UAB „Narbutas Furniture Company“, kurie aprūpino medienos paletėmis, linoleumu. „Artėjant žiemai turėjome ką pakloti ant grindų, kad garažuose įkurdintiems gyvūnams nebūtų taip šalta“, – tęsė pašnekovė. Ir pasiguodė, jog spaudžiant šaltukui pastate nebuvo net elektros, kurios pajungimo, įstaigai atsiėjusio per 1 500 eurų, teko laukti net penkis mėnesius.

VšĮ „Klajūnas“ rūpinasi ne tik beglobiais gyvūnais, bet ir visuomenės, ypač jaunimo, švietimu. Įstaiga yra pateikusi rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biurui projektą apie bendravimo su gyvūnais įtaką žmonių psichinei sveikatai. Projekto vykdytojai lankosi mokyklose, ikimokyklinėse įstaigose ir kalbasi su vaikais apie požiūrį į gyvūnus, jų skleidžiamą gerą energiją, priežiūrą, higieną, moko atsakomybės.

Pasak I. Germanienės, jei žmonės suvoktų, kad negalima prijaukinto augintinio išmesti kaip nereikalingo daikto, valkataujančių gyvūnų net nebūtų. Pašnekovė prisiminė, jog pirmąjį beglobį įstaiga priglaudė praėjusių metų gegužės 9-ąją. Nuo to laiko per pirmuosius veiklos metus gyvūnų mylėtojai pasirūpino daugiau nei 200 keturkojų. Iš jų apie 70 procentų buvo surasti nauji šeimininkai ir namai. Tik keturiems gyvūnams, kurių išgelbėti ir pagydyti jau buvo neįmanoma, atlikta eutanazija.

Mes visais įmanomais būdais stengiamės išsaugoti gyvūnui gyvybę, nepaisome jo amžiaus, trūkumų, luošumo. Tik gaila, kad tokie nelaimėliai taip ir lieka mūsų globoje, žmonės mieliau renkasi jaunus, sveikus keturkojus“, – tvirtino „Klajūno“ vadovė.

Vis tik I. Germanienė su džiaugsmu prisiminė atvejį, kai į juos kreipėsi garbaus amžiaus vyriškis, kuris norėjo iš globos namų paimti augintinį. Iš viso būrio keturkojų, nežinodamas jų amžiaus, senolis išsirinko seniausią, 16 metų šunį. „Kai žmogų dėl to perspėjome, jis neapsigalvojo, net apsidžiaugė, kad abu bus vienodo amžiaus…“ – kalbėdama šypsojosi moteris.

Globos namų „Klajūnas“ įkūrėjai taip pat dalyvavo nevyriausybinių organizacijų projektų atrankoje ir gavo paramą renginiui „Pasaulis gyvūnų akimis“.

Seniai buvome numatę rengti labdaros koncertą ir jo metu rinkti lėšas pastato remontui, – apie būsimą renginį pasakojo I. Germanienė. – Iš pradžių ketinome pasikviesti tik vaikų pop grupės „Garsiukai“ atlikėjus. Tačiau koncerto atlikėjų sąrašas pildėsi kasdien. Labai džiaugėmės, kad prie renginio organizavimo prisidėjo aktyvių ukmergiškių Aušrinės Stočkutės ir Odilijos Murauskaitės suburta grupė „Talentų inkubatorius“, taip pat suradome nemažai rėmėjų.“

Gegužės 17-ąją vyksiantį paramos koncertą pradės kunigas, katalikiško motociklininkų klubo „Suk rankeną“ įkūrėjas Egidijus Kazlauskas, kuris sutiko pakalbėti apie žmogaus ir gyvūno dvasinį ryšį.

Vėliau pasirodys dvi ukmergiškių mėgiamo kolektyvo „Garsiukai“ pop grupės, vadovaujamos Vilmos Virbalienės. Vaikai atliks kelias linksmas daineles.

Į sceną bus pakviesti ir suaugusieji – Dainavos populiariosios muzikos ansamblis, kuriam vadovauja Vladimiras Matulevičius.

Taip pat renginį paįvairins neseniai vykusio „Ukmergės talentai 2017“ konkurso laureatai.

Koncerte laukiama ir svečių – į Ukmergę atvyks aktorė Gretė Indičianskytė, kuri jau trečią sezoną vaidina kultiniame TV3 seriale „Moterys meluoja geriau“. Tačiau šį kartą ji pasirodys ne kaip aktorė, o pristatys savo augintinį Eltoną. Mergina laisvalaikiu užsiima gyvūnų dresavimu, savanoryste. Ji su Eltonu, kurį kažkada paėmė iš šunų prieglaudos, atliks šokį „Džeimsas Bondas“, taip pat pasidalins savo patirtimi.

Laukiama ir dar vienos viešnios – dainininkės Donaldos Meiželytės. Pasak renginio organizatorės I. Germanienės, atlikėja, pakviesta į labdaros renginį, nė nedvejodama sutiko atvykti ir nemokamai koncertuoti.

Koncerto metu taip pat bus apdovanoti VšĮ „Klajūnas“ organizuoto vaikų ir moksleivių piešinių bei literatūrinio konkurso „Pasaulis gyvūno akimis“ nugalėtojai.

Kultūros centre vyks ir „Klajūno“ rėmėjų, vietinių menininkų, mugė, kurioje norintieji galės nusipirkti meno dirbinių, suvenyrų, skanėstų. Veiks ir „Paramos loterija“ – už simbolinę kainą įsigijus bilietuką, bus galima laimėti įvairių linksmų, įdomių prizų. O gyvūnų globos namų savanorė Ievutė augaliniais chna dažais darys trumpalaikes tatuiruotes.

Taip pat atvykusiuosius kvies „Gerumo kampelis“ – vieta, į kurią renginio dalyviai galės atnešti ir gyvūnams paaukoti įvairius nereikalingus užtiesalus, čiužinius, žaislus, pavadėlius, antkaklius, indelius, kitus daiktus. Beglobiams gyvūnams labai reikalingas ir ėdalas.

Koncertas prasidės 18 valandą. Bilietus, kurių kaina – 3 eurai, bus galima įsigyti nuo 17 valandos.

2017 IMG_1324

I. Germanienė kviečia padėti gyvūnams.

Klajunas 17-05 2

Gyvūnai apgyvendinami sukaltuose voljeruose ir būdose.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Pamąstymas :
    Geriau darbą dirbtų,o ne kaulytų pinigų ir dovanų.Įdomią veiklą organizuoja iš kurios pati,tikriausiai,ir pragyvena.Tikriausiai ir algą sau išsimoka nemenką iš įvairių projektų,skirtų gyvūnams "gelbėti".Reiks ir man Ukmergėj sugalvot "gelbėt",pvz. kokias varles migruojančias pavasarį... Prasukčiau neblogą pinigą,na užtektų ir varlėms. Yra Ukmergėj ir taip gyvūnus globojančių ir nesireklamuojančių.Jei jau taip gyvūnus mylėtų,tai nemėtytų pinigų elektroms,remontams ir pan. niekams.Pažiūrėsim ar tik po kelių metų vietoj suremontuotų pastatų neatsiras moteriškei naudingesnės veiklos objektas.
  • Pamąstymas :
    Geriau darbą dirbtų,o ne kaulytų pinigų ir dovanų.Įdomią veiklą organizuoja iš kurios pati,tikriausiai,ir pragyvena.Tikriausiai ir algą sau išsimoka nemenką iš įvairių projektų,skirtų gyvūnams "gelbėti".Reiks ir man Ukmergėj sugalvot "gelbėt",pvz. kokias varles migruojančias pavasarį... Prasukčiau neblogą pinigą,na užtektų ir varlėms. Yra Ukmergėj ir taip gyvūnus globojančių ir nesireklamuojančių.Jei jau taip gyvūnus mylėtų,tai nemėtytų pinigų elektroms,remontams ir pan. niekams.Pažiūrėsim ar tik po kelių metų vietoj suremontuotų pastatų neatsiras moteriškei naudingesnės veiklos objektas.
  • Renata :
    Ačiū šiai vadovei.Ji labai šauni moteris.Tokių žmonių retai būna.
  • Renata :
    Ačiū šiai vadovei.Ji labai šauni moteris.Tokių žmonių retai būna.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas