Sportas

Klampus „Spartako“ startas

Giedrius AUGLYS

 Lietuvoje ilgėjant dienoms ir šiltėjant orui pabunda ne tik gamta, bet ir pasaulio sporto karalius – futbolas. Savo kovas pradėjo ir praėjusių metų III lygos medalininkai Ukmergės „Spartako“ futbolininkai.

Mūsų miesto futbolo klubo sirgaliai komandos sudėtyje didelių pasikeitimų neišvys. Visi pagrindiniai praėjusių metų žaidėjai liko. „Spartakas“ išsaugojo ir geriausią praėjusio sezono III lygos žaidėją Tomą Bielicką. Nors buvo gandų, jog komandą gali papildyti keli nauji žaidėjai, „Spartakas“ nusprendė ir toliau vadovautis savo nemažai metų nelaužomu principu – komandoje rungtyniauja tik ukmergiškiai.

Ekipos pasiruošimas sezonui buvo sudėtingas ir trumpas. Pavyko sužaisti tik vienerias draugiškas rungtynes. Namuose rezultatu 3:1 buvo įveikta pernai iš III lygos iškritusi sostinės „Olimpija“.

Galbūt maža žaidybinė praktika turėjo įtakos ir sezono pradžiai. Kovas lygoje ekipa pradėjo balandžio 23-ąją Vilniuje. Iš dangaus krentant snaigėms ukmergiškiams teko grumtis su kietą žaidimą propaguojančiais „Naujųjų Verkių“ žaidėjais. Apylygėje dvikovoje į priekį pirmi išsiveržę ukmergiškiai pranašumo neišsaugojo ir sezoną pradėjo lygiosiomis 1:1.

Po savaitės „Spartakas“ Vilniuje pradėjo ir kovą dėl SFL taurės. Lietuvos futbolo federacijos stadione ukmergiškiai gana lengvai susitvarkė su žemesnėje lygoje žaidžiančia „Futbolo broliai Railana“ ekipa ir sutriuškino juos rezultatu 4:0.

Pirmas varžybas namie spartakiečiai sužaidė gegužės 5-ąją. Antrame lygos mače teko rungtyniauti su „SŽK Pabradė“. Prieš mačą surengtame konkurse-totalizatoriuje beveik visi spėję rezultatą prognozavo lengvą „Spartako“ pergalę, tačiau šiame mače nieko lengvo nebuvo.

Rungtynėse negalėjo dalyvauti du aikštės viduryje žaidimui diriguojantys spartakiečiai – Igoris Krasinas ir Mindaugas Morkūnas. Jų trūkumas aiškiai buvo matomas ir aštresnių perdavimų beveik negavo nei priekyje žaidę T. Bielickas ir Laurynas Liausas, nei kraštuose marširavę jaunieji žaidėjai. Žaidimas buvo klampus, o kamuolį daugiau kontroliavo svečiai.

Vis dėlto ukmergiškiams ir vėl pirmiesiems nusišypsojo laimė. Varžovai baudos aikštelėje pargriovė prasiveržusį T. Bielicką. Teisėjui skyrus vienuolikos metrų baudinį pats pražangą išprovokavęs futbolininkas jį sėkmingai realizavo.

Deja, bet daugiau nieko pavojingesnio „Spartakas“ rungtynėse nesukūrė. Daugybė klaidų aikštės viduryje neleido palaikyti kamuolio, o varžovų atakos darėsi vis pavojingesnės. Neilgai trukus rezultatas tapo lygus.

Antrame kėlinyje vaizdas nesikeitė. Pavojingesni svečiai kūrė progas. Kelis kartus šeimininkus gelbėjo vartininkas, sykį – skersinis. Laimei, daugiau įvarčių nebuvo praleista ir teisėjas švilpuku užfiksavo lygiąsias 1:1.

III lygoje po dviejų sužaistų rungtynių ukmergiškiai su dviem taškais iš 12 ekipų yra dešimti. Parodyti, ką gali, „Spartakas“ turės progą jau šį sekmadienį, gegužės 14-ąją, Vilniuje, kur susitiks su „Nerealo“ ekipa. Artimiausios rungtynės Ukmergėje planuojamos gegužės 20-ąją.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas