Ukmergiškiai skaitmeninės reklamos platformą kuriančioje įmonėje.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Išvyka sužavėjo

Ugnė LEGYTĖ  7a klasės mokinė,

Jolita MIŠKINIENĖ  Mokytoja

Šilo“ pagrindinės mokyklos 6–8 klasių mokiniai kartu su direktoriaus pavaduotoja Rita Gelūniene ir šių eilučių autore – informacinių technologijų mokytoja, išvykome į sostinę. Čia aplankėme skaitmeninės reklamos platformą kuriančią įmonę „Adform Lithuania“, turinčią apie 400 darbuotojų ir įsikūrusią septynių aukštų stikliniame pastate. Mus pasitiko vienas iš įmonės darbuotojų Donatas Dambrauskas, kuris buvo puikus gidas visos viešnagės metu.

Pirmiausia apsilankėme pirmame aukšte esančioje kavinėje, norintys buvo pavaišinti arbata. Su arbatos puodeliais keliavome į antrą aukštą ir pradėjome pažintį su firmos veikla bei aplinka. Buvome supažindinti su įvairių skyrių atliekamu darbu. Ten dirbantys IT specialistai trumpai papasakojo, kokias funkcijas atlieka, kaip ilsisi. Mes sužinojome, jog firmos darbuotojai, kad atliktų jiems pavestą darbą, turi puikiai mokėti anglų kalbą bei būti savo srities profesionalais. Kalbinti specialistai patarė mokiniams stengtis puikiai mokytis mokykloje įvairių kalbų, matematikos, informacinių technologijų, fizikos arba lavinti tas sritis, kurios puikiai sekasi. Sužinojome, kad labai vertinamas darbuotojų mokėjimas bendrauti ir bendradarbiauti. Kiekvienas naujas kolektyvo narys priimamas labai draugiškai, stengiamasi, jog jis greitai galėtų įsilieti į firmos veiklą. Mus nustebino tai, jog darbuotojai skatinami glaudžiai bendradarbiauti ir dirbti ranka rankon. Net visas skyrius gali išvykti savaitei dirbti ir tuo pačiu ilsėtis. Firmoje rengiama daug įvairių bendrų švenčių, didelis dėmesys skiriamas tam, kad kiek-vienas darbuotojas ne tik puikiai atliktų savo darbą, bet ir kokybiškai pailsėtų.

Keliaudami per skyrius ir aukštus sutikome įvairių žmonių. Sužinojome, kad „Adform Lithuania“ yra darbuotojų, kurie dirbo užsienyje, o grįžę į gimtinę greitai surado darbą tarptautinėse kompanijose. Nustebome sužinoję, jog įmonėje dirba tikras italas, kuris prieš kelerius metus imigravo į Lietuvą ir jau gerai išmoko kalbėti lietuviškai. Taip pat pasidarė įdomu, kad čia dirba ir buvęs mūsų mokyklos mokinys Martynas Nugaras. Kiekviename aukšte radome „Raudų sieną“, ant kurios kiekvienas gali užrašyti, piešti, kas tuo metu „guli ant širdies“. Skelbimų lentoje, ant sienų pamatėme daug spalvotų lapelių, kuriuose jie rašo apie planuojamus ar atliktus darbus, kabina padėkas. Mokiniai buvo nustebę ir kartu sužavėti, kai Donatas parodė, kad per pasitarimus jie markeriu rašo ant sienos, o ne ant lentos. Vienas mokinys pasvajojo, jog ant sienos būtų galima rašyti ir mūsų mokykloje…

Po pusantros valandos pavargę, bet sužinoję daug įdomių dalykų, užkopėme į septintą aukštą ir pakliuvome į patalpą, kurioje yra žaidimų kambarys, skirtas pailsėti nuo darbo. Žaisdami truputį atsikvėpėme, daugelio mokinių veiduose nuovargis per kelias minutes išnyko, nes žaisti buvo visiems smagu. Tada sugužėjome į pasitarimų kambarį, kur mus pasitiko Donatas Lauciūnas, atsakingas už pardavimus Pabaltijo regione. Išgirdome daug bendros informacijos apie įmonės veiklą. Baigiantis susitikimui tie mokiniai, kuriuos sužavėjo įmonės darbuotojų atliekamas darbas, gavo pasiūlymą atvykti į vasarą čia rengiamas atvirų durų dienas, kai patys moksleiviai gali išbandyti jų kasdieninį darbą.

Viso susitikimo metu vaikai susidomėję klausėsi patarimų ir sužinojo daug informacijos apie skaitmenines reklamas: kaip jos redaguojamos, kam ir kaip naudojamos. Taip pat daugelis pakeitė savo nuomonę apie darbą biure – suprato, kad tai gali būti labai smagu, nes mokiniai kiekviename įmonės aukšte atrado visokių įdomybių: sūpynes, treniruoklius, video žaidimų konsoles, paspirtukus… Kasdieniškai (ne kostiumais) apsirengę darbuotojai gali net atsivesti gyvūnų.

Po šios išvykos visi buvo labai sužavėti, o kai kurie net nusprendė daugiau ir stropiau mokytis, kad galėtų susieti savo ateitį su informacinėmis technologijomis ir gal netgi su įmone „Adform Lithuania“. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas