Apžvalginė ekskursija muziejuje.

„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

Fizikos pamokos kitose erdvėse

Rasa MOGENIENĖ

Fizikos mokytoja

Antano Smetonos gimnazijos antrų klasių gimnazistams fizikos pamokos vyko Energetikos ir technikos muziejuje bei planetariume Vilniuje. Pabuvę pusantros valandos trukusioje pamokoje „Iliuzijos: mokslas, mistika ar apgaulė?“ ir sužinoję, kas yra iliuzijos, miražas, išbandėme jėgas ieškodami optinių apgaulių pavyzdžių įvairiais istoriniais laikotarpiais. Įminę daug praeities paslapčių, leidomės į apžvalginę ekskursiją po muziejų. Pirmos pamokos pabaigoje išbandėme interaktyvias technikos mokslo ekspozicijas: turėjome galimybę pasisverti Mėnulyje, sukurti elektros grandinę, be to, mus domino ir kiti įmantrūs eksponatai.

Antra pamoka „Saulės sistema“ vyko Vilniaus planetariume. Buvo kalbėta apie Saulės sistemos susidarymą, asteroidų ir kometų vietą Saulės sistemoje. Pamokoje turėjome atlikti praktines užduotis. Be to, planetariumo fojė susipažinome su kosminių aparatų modeliais, didžiuliu Mėnulio gaubliu, įvairių kosminių objektų nuotraukomis ir piešiniais.

Šios fizikos pamokos, organizuotos ne mokykloje, paliko neišdildomą įspūdį net ir tiems, kuriems fizika yra sunkus dalykas. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

  • bruonius :
    fizika tikrai sunkus dalykas...o ypac paciai mogenienei....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas