Asociatyvi nuotrauka.

Sportas

Du „Spartako“ pralaimėjimai

Giedrius AUGLYS

Vienintelė Ukmergei Lietuvos futbolo federacijos turnyruose atstovaujanti komanda FKK „Spartakas“ 2017-ųjų III lygos sezoną pradėjo ne taip, kaip planavo. Po pirmų dviejų lygiųjų sekė du pralaimėjimai.

Gegužės 14-ąją sostinėje Ukmergės futbolininkai susikovė su vietos „Nerealo“ ekipa. Mačo eiga buvo palankesnė vilniečiams, kurie pirmą įvartį pelnę pirmo kėlinio pabaigoje vadžių neatleido ir antroje pusėje įmušė dar kartą. Spartakiečiai varžovų vartų link kelių nesurado. Galutinis rezultatas – 2:0 „Nerealo“ naudai.

Saulėtą gegužės 20-osios popietę III lygos kovos persikėlė į Ukmergę. Čia „Spartakas“ žaidė prieš dideles ambicijas turinčią, pernai iš aukštesnio diviziono iškritusią FK „Rotalis“, kuriai kol kas šis sezonas klostosi nelabai sėkmingai.

Be Tomo Bielicko rungtyniavę ukmergiškiai mačo pradžioje diktavo savo tempą. Nors ypač pavojingų progų mūsiškiai nesukūrė, kamuolys dažniau buvo varžovų aikštės pusėje. Tačiau futbolas tuo ir įdomus, kad viską gali pakeisti viena klaida. Pirmo kėlinio antroje pusėje „Spartako“ žaidėjai prarado kamuolį ir svečiams suteikė šansą, kuriuo jie pasinaudojo. Kamuolį maždaug už trijų dešimčių metrų nuo vartų gavęs sostinės ekipos žaidėjas pakėlęs galvą prie savęs neišvydo nė vieno ukmergiškio ir nusprendė pabandyti laimę. Smūgis buvo stiprus ir tikslus – 1:0 pirmauja svečiai. Tokiu rezultatu baigėsi pirma mačo pusė.

Antroji dalis žiūrovams padovanojo tikrą intrigą ir įvarčių lietų. Aktyviai ieškoję būdų išlyginti rezultatą, ukmergiškiai tai padarė 73-ąją rungtynių minutę. Po kampinio galva kamuolį į tinklą pasiuntė „Spartako“ puolėjas Laurynas Liausas. Deja džiaugtis ukmergiškiams ilgai neteko. Vos po dviejų minučių varžovai gana lengvai priartėjo prie mūsiškių vartų, atliko perdavimą į baudos aikštelę ir vėl atstatė savo pranašumą – 2:1.

Kartą rezultatą jau išlyginę „Spartako“ žaidėjai nenuleido rankų. Atkurti pusiausvyrą jiems pavyko praėjus trims minutėms. Po pavojingo spartakiečių smūgio kamuolį atmušė varžovų vartininkas, pirmas prie jo prišoko Tadas Skominas ir visų susirinkusių sirgalių džiaugsmui pasiuntė jį į vartus. Vėl lygybė.

Paskutinės dešimt minučių aikštėje atrodė taip, lyg nė vienos komandos netenkino lygi mačo baigtis. Keli ukmergiškių išpuoliai buvo labai arti tikslo, tačiau atakos pabaigoje vis pritrūkdavo tikslumo. Deja, bet taiklumo nepritrūko varžovams.

Paskutinę antro kėlinio minutę į kontrataką nuskubėję vilniečiai pelnė gražų įvartį galva ir įsirašė sau pergalę rezultatu 3:2.

Po šio pralaimėjimo Ukmergės „Spartakas“ su dviem taškais turnyrinėje lentelėje nukrito į paskutinę, dvyliktą vietą. Galimybę atsitiesti ukmergiškiai turės jau šį penktadienį, gegužės 26-ąją, 19.30 valandą, namuose. Atvyksta praėjusių metų čempionai – „Granito“ futbolininkai. Miesto šventę pradėkime palaikydami Ukmergės komandą!

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas