UAB Ukmergės autobusų parkas eksploatuoja 31 autobusą.

Aktualijos, Naujausi

Atlyginimus pažadėjo padidinti

Pirmadienį Turizmo ir verslo informacijos centre vyko susitikimas, kuriame dalyvavo rajono meras Rolandas Janickas, Seimo narys Juozas Varžgalys ir uždarosios akcinės bendrovės Ukmergės autobusų parkas kolektyvas.

Darbo užmokestį prašė kelti 30-čia proc.

Po renginio R. Janickas „Gimtajai žemei“ sakė, kad į jį raštu kreipėsi įmonės atstovai, prašydami tarpininkauti, kad jiems 30 procentų būtų padidintas darbo užmokestis, kadangi įmonės darbuotojų atlyginimai yra mažesni už rajono vidurkį, be to, žymiai nusileidžia ir aplinkinių rajonų tokias pat paslaugas teikiančių įmonių darbuotojų uždarbiams.

Anot mero, jam susidarė įspūdis, kad kolektyve trūksta bendravimo tarp įmonės vadovų ir darbuotojų, tad nutarta surengti susitikimą, kurio metu būtų išsiaiškinta esama situacija ir galimybės.

Ieškos finansinių šaltinių

Renginio metu pristatyti įmonės veiklos rodikliai, vyko diskusijos, pateikta nemažai klausimų.

Prieita prie bendros išvados, kad bus ieškoma galimybių nuo birželio 1 dienos visiems įmonės darbuotojams padidinti atlyginimą 10 procentų, o nuo ateinančių metų sausio 1-osios – dar 10 procentų.

Rajono mero R. Janicko manymu, įmonė, kuri savivaldybės ir valstybės remiama 70 procentų kompensacijomis už teikiamas lengvatas, nuostolingus maršrutus, turėtų mąstyti ne tik apie naujos technikos įsigijimą, bet ir žmonių finansinį skatinimą. „Savivaldybė įmonei yra atidavusi visas skolas, kurias anksčiau turėjo, taip pat iki birželio mėnesio bus pastatyta nauja autobusų stotis, kurios statybai reikėjo lėšų. Tad bus lengviau rasti finansinių resursų“, – įsitikinęs meras.

A. Prabišas „Gimtajai žemei“ teigė, jog atlyginimų didinimas nuo birželio pirmos dienos bendrovėje jau buvo planuojamas, tačiau tik apie 6–7 proc. Kad darbo užmokestis didėtų 10-čia procentų, tam per metus reikėtų 50 tūkstančių eurų. Kalbėdamas apie finansinius šaltinius algų didinimui vadovas vylėsi, jog prisidės savivaldybė, bus bandoma sutaupyti mažinant kuro sąnaudas, kitais būdais.

Keleivių mažėja, pajamos auga

UAB Ukmergės autobusų parkas pateikiamoje informacijoje nurodoma, kad per metus įmonė perveža 1,3 milijono keleivių, vidutiniškai nuvažiuojama 0,9 mln. kilometrų.

Bendrovė eksploatuoja 31 autobusą – 12 miesto ir 19 priemiestiniuose maršrutuose. Vidutinis autobusų amžius – 14,5 metų, miesto autobusų – 9 m., priemiestinių – 20 m.

UAB Ukmergės autobusų parkas aptarnauja septynis miesto ir 23 priemiesčio maršrutus. Nuo 2012 metų įmonės pajamos auga – nuo 886,8 tūkst. eurų iki 1 mln. 148,8 tūkst. Eur praėjusiais metais.

Per tą patį laikotarpį miesto maršrutuose keleivių sumažėjo nuo 360 iki 279 tūkstančių, priemiesčio – nuo 278 iki 197 tūkstančių per metus.

Už keleiviams teikiamas lengvatas, nuostolingus maršrutus 2012 metais įmonei iš savivaldybės ir valstybės biudžeto buvo skirta 232,7 tūkst. eurų dotacija, 2017-aisiais – 230 tūkst. Eur. Per šį laikotarpį daugiausiai kompensacijų sulaukta 2015 metais – 414,6 tūkst. Eur.

Atlyginimas mažesnis už rajono vidurkį

Bendrovėje dirba 33 vairuotojai-konduktoriai, 7 remonto darbininkai, 13 aptarnaujančio personalo, 10 tarnautojų ir administracijos darbuotojų.

Šių metų pirmąjį ketvirtį bendrovės darbuotojų vidutinis atlyginimas buvo 651 Eur, iš jų vairuotojų-konduktorių – 608 Eur, remonto darbininkų – 615 Eur, aptarnaujančio personalo – 470 Eur.

Susitikimo metu pateikti ir kitų savivaldybės įmonių darbuotojų atlyginimų vidurkiai: UAB „Ukmergės šiluma“ – 870 Eur, UAB „Ukmergės vandenys“ – 840 Eur, UAB „Ukmergės butų ūkis“ – 754. Ukmergės rajono vidutinis darbo užmokestis – 694 Eur, Lietuvos – 823 Eur.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vacys :
    Su tais 10 % nusispjove ant jusu! Vien uz jojima kalneliais 30 %
  • Jo :
    Sekantis zingsnis bus kelti autobusu bilietu kainas!? Nenupies juk tu papildomu pinigu,kaip visada viskas nuses ant paprastu zmogeliu kupros?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas