LPŽA Ukmergės skyriaus nariai – įmonėje ,,Stansefabrikken“.

Kultūra

Viešnagė Pašilėje

Zita GRINCEVIČIENĖ

Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos (LPŽA) Ukmergės skyriaus nariai gyvena aktyvų gyvenimą: keliauja, dalyvauja renginiuose, susitikimuose su žymiais žmonėmis, domisi gimtojo miesto gyvenimu, pramonės įmonių veikla.

Lankėmės ir Pašilėje – UAB ,,Stansefabrikken“ lakštinio metalo apdirbimo įmonėje. Susipažinome su gamybos procesu, kuriame naudojama moderni įranga ir naujausios technologijos. Pagaminta produkcija tiekiama Europos automobilių pramonei. Gamykloje dirba apie 200 darbininkų. Džiugu, kad dauguma jų jaunimas – Ukmergės rajono gyventojai.

Aplankėme ir Pašilės parapijos bažnyčią. Čia mus pasitiko klebonas Rimantas Laniauskas. Apžiūrėjome jaukius maldos namus, daug įdomaus išgirdome apie jų atsiradimo ir išlikimo iki šių dienų istoriją.

Varinės kaimo bendruomenės namuose susitikome su bendruomenės pirmininke Regina Černiauskiene ir verslininke Zofija Belickiene. Buvom pakviesti pasikalbėti prie puodelio arbatos. R. Černiauskienė papasakojo apie vykdomą veiklą. Čia moterys, susibūrę į rankdarbių būrelį, eksponuoja savo gaminius mugėse, parodose. Bendruomenės namų salėje vyksta knygų pristatymai, švenčių minėjimai, jubiliatų pagerbimas. Organizuojamos išvykos į teatrus, koncertus. Pirmininkė pažymėjo, kad vykdant veiklą būtų sunku išsiversti be rėmėjų. Todėl džiaugiamasi, jog nuolat pagalbos ranką ištiesia verslininkai Z. ir Arvydas Belickai. Bendruomenės veikloje aktyviai dalyvauja parapijos klebonas R. Laniauskas, kuris kiekvienam iš mūsų įteikė savo kūrybos eilėraščių rinkinį ,,Palytėjimas“.

Baigiantis susitikimui LPŽA mūsų skyriaus pirmininkas Stanislovas Laurinavičius padėkojo šeimininkams už svetingą priėmimą, palinkėjo prasmingos veiklos.

Išvykome iš Pašilės pabendravę su nuoširdžiais žmonėmis, kurie moka dalinti meilę ir gėrį kitiems, džiaugtis tuo, ką turi, su viltimi žvelgti į ateitį. Tai yra labai svarbu.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas