Dainiaus VYTO nuotr.

Nuomonių telefonas

Ukmergei reikia ir gėlynų, ir fontanėlio…

Ukmergiškė, paskambinusi „Nuomonių telefonu“, sakė, kad jau netrukus bus gegužė, o mieste labai nyku, nes visai nėra žydinčių gėlių: „Negi negalima jų pasodinti? Yra nemažai rūšių, kurios pražysta jau ankstyvą pavasarį, džiugindamos akis ir širdį, tačiau mūsų miestas – pilkas.“

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė sakė, kad paprastai gėlės sodinamos prieš miesto šventę, vykstančią paskutinį gegužės sekmadienį, taip bus ir šįmet. „Kitą savaitę paskelbsime konkursą dėl miesto želdinimo ir laimėtojas rūpinsis gėlynų sodinimu. Kitą pusmetį, apie rugpjūčio mėnesį, pradėsime vykdyti naują projektą – sodinsime daugiametes gėles. Pirmiausia – Kauno ir Deltuvos gatvių sankryžoje prie „Vėliavnešių“ skulptūros, šalia Vasario 16-osios ir Vienuolyno gatvių sankirtos, prie Švč. Trejybės bažnyčios, Pašto. Tad kitais metais įvairiaspalviais žiedais jau galėsime džiaugtis ir ankstyvą pavasarį“, – žadėjo seniūnė.

O ukmergiškis Juozas Vilys kalbėjo, kad labai gerai prisimena šviesios atminties merės Janinos Akstinavičienės idėją – akciją „Dovana miestui“, kuomet ji pasiūlė verslininkams padaryti po gerą darbą Ukmergės labui. „Ir dabar matome rezultatus – tai vartai, tvorelės senamiestyje, sutvarkyti pastatai. Manau, kad dabartinei valdžiai reikėtų prisiminti ir atgaivinti šią puikią iniciatyvą. Juk pakvietus kažką gera padaryti visų mūsų labui, daugelis neatsisakytų įsijungti į akciją“, – įsitikinęs ukmergiškis.

Jis taip pat mano, jog miestą labai puoštų nors ir nedidelis fontanėlis. Tuo labiau kad ir tradicijas turime – centre toks buvo įrengtas, vėliau jį išmontavo. „Nemanau, kad jo įrengimas labai brangiai kainuotų, o fontanėlis būtų puikus Ukmergės akcentas“, – išsakė savo nuomonę J. Vilys.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Ukmergiškis Neseniai buvau Šakiuose. Ten tik 6500 gyventojų, bet miesto centre gražus fontanas.
  • KIBIRAS :
    Nu jo Ukmergė mero niekad neturėjo ,jei but turejus ,but buves ir fontanas
  • Ukmergietis :
    Ukmergei reikia naujo mero

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas