Laureatai apdovanoti Seime.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Jaunimas

Tarp nugalėtojų – ir ukmergiškis

Seime apdovanoti 10-ojo nacionalinio mokinių konkurso „Švari kalba – švari galva“ nugalėtojai. Tarp konkurso laureatų – ir Vidiškių pagrindinės mokyklos septintokas Armandas Pratkūnas, užėmęs antrą vietą (mokytoja Živilė Kuliešienė).

Raštingiausius Lietuvos mokinius ir jų lietuvių kalbos mokytojus sveikino Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkė Daiva Vaišnienė, bendrovės „Tilde IT“ atstovė Renata Špukienė.

Mokiniai ypatingai domisi naujovėmis, jie naudojasi kompiuteriais, planšetėmis ir kitomis naujosiomis technologijomis, kuriose daugybė pagundų lietuviškas raides bei žodžius keisti trumpiniais, nevartoti lietuviško raidyno. Vėliau taip bendrauti įpratusiems mokiniams rašyti taisyklinga lietuvių kalba būna sunku. Labai svarbu, kad ši inicia-tyva skatina mokinius puoselėti lietuvių kalbą, padeda įsitikinti, kad taisyklinga lietuvių kalba ir internetas bei informacinės technologijos yra puikiai suderinami“, – sakė Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris T. Daukantas.

Konkurse, skatinančiame mokinius internetinėje erdvėje vartoti lietuviškus rašmenis ir taisyklingą lietuvių kalbą, iš viso dalyvavo beveik 15 tūkstančių moksleivių iš daugiau nei 500 mokyklų. Aktyviausia mokykla – Kauno Vyturio gimnazija. Konkurse jėgas išbandė net 554 šios mokyklos mokiniai.

Kovo 20–24 dienomis interneto svetainėje www.švarikalba.lt nuotoliniu būdu buvo atliekamos pirmojo etapo užduotys, o balandžio 5 d. vyko antrasis konkurso etapas ir apdovanojimų ceremonija Seime.

Nacionalinį konkursą „Švari kalba – švari galva“ organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Valstybine lietuvių kalbos komisija, bendrove „Tilde informacinės technologijos“, Strateginių komunikacijų centru bei Švietimo inovacijų ir technologijų asociacija.

G. ž.“ inform. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas