2016 metais vykusios miesto šventės pavadinimas buvo - "Mano miestas - mano šeima".

Aktualijos, Naujausi

„Svajonių miestas – Ukmergė“

Jau tapo tradicija paskutinį gegužės mėnesio savaitgalį organizuoti Miesto šventę. Šįmet ji pavadinta „Svajonių miestas – Ukmergė“.

Kaip pasakojo rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė, vyko jau keli posėdžiai, kurių metu nubrėžtos būsimos šventės gairės, aptarti pagrindiniai dalykai, naujovės. Šventės renginiai prasidės nuo gegužės 20 dienos – vyks Muziejų diena, galiūnų konkursas, sportinės varžybos.

L. Gerulskienė sakė, jog šiais metais pagrindinę, gegužės 27 dieną, šventinė eisena pajudės 14 valandą – anksčiau nei buvo įprasta. Šis laikas nustatytas atsižvelgus į gyventojų pageidavimus.

Po eisenos iškilminga šventės atidarymo ceremonija šįkart vyks ne prie Nepriklausomybės paminklo, kaip paprastai būdavo, o Pilies parko didžiojoje scenoje.

Šventės „Svajonių miestas – Ukmergė“ metu bus daug „svajonių akcentų“ – tai ir rungtis „Svajonių galiūnas“, ir Vienuolyno gatvėje mokinių sukurti „Svajonių sodai“, ir pagrindinis – „Svajonių pieva“. Ja turėtų tapti miesto centre esantis skveras, kai eisenos dalyviai atsineš savo gėlių puokšteles ir jas įmerks į specialiai tam paruoštas vazeles.

Tapo tradicija per šventę pagerbti išrinktą Ukmergės rajono garbės pilietį, tokia ceremonija vyks ir šią gegužę.

Tradiciškai bus rengiami sporto čempionatai, varžybos, vyks meno kolektyvų pasirodymai, mugės, veiks prekybininkų kioskeliai, organizuojamos kitos atrakcijos. „Ukmergiškiams ir svečiams koncertuos ansamblis „Rondo“, bus rodomi Keistuolių teatro muzikinis spektaklis „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“, tarptautinio projekto metu sukurtas miuziklas „Čigonų princesė“, o jaunimas galės pašėlti per „Golden Parazyth“ koncertą“, – kalbėjo Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja.

Kaip ir kiekvienais metais šventę vainikuos fejerverkai, kurie turėtų būti ypač įspūdingi, kadangi juos leis profesionalūs šių paslaugų teikėjai. Iš kur fejerverkai kils į dangų, dar nenuspręsta, nes piliakalnis rekonst-ruojamas.

Bus tęsiama praėjusiais metais įgyvendinta idėja per miesto gimtadienį pasveikinti visus vaikus, gimusius per metus nuo buvusios miesto šventės. Jiems bus įteikti Ukmergės piliečio pasai ir marškinėliai su užrašu „Aš naujasis Ukmergės pilietis“ bei vilko pėdute.

Per miesto gimtadienį savo jubiliejų pažymės Meno mokyklos Muzikos skyrius. Ta proga bus surengtas koncertas, į kurį numatoma pakviesti visus baigusius šią mokyklą auklėtinius.

L. Gerulskienė pasidžiaugė, kad rengiama miesto šventė sulaukia ne tik mūsų rajono, bet ir kitų vietovių gyventojų dėmesio: „Žmonės skambina, teiraujasi, siūlo įvairias idėjas, registruojasi dalyviais. Todėl būsimos šventės programa vis pasipildo, įgyvendinamos naujos iniciatyvos. Laukiame ir daugiau pasiūlymų, kad mūsų tradicinis renginys būtų kuo įdomesnis, originalesnis, linksmesnis.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • BOMBERIS :
    Rengiant miesto šventę gal derėtų pasiklausti ir ukmergiškių nuomonės-kokį svajonių miestą jie nori matyti. Fejerverkai..? Fejerverkai-tai pinigai akimirksniu išleisti į orą. Gal pasiklauskime miesto gyventojų-štai turime tiek ir tiek lėšų-kas geriau leisti fejerverkus (kelioms minutėms) ar kokybiškai sutvarkyti vieno daugiabučio kiemą, šaligatvį ar kitą (keliems metams). Gal esu naivus, bet netikiu, kad bet kuris valdininkas už savo uždirbus pinigus leis fejerverkus savo purviname kieme-pirmiausia jis kiemą išklos trinkelėmis. Bet miesto šventė- reikalas kitas-čia pinigai ne savi-„valdiški“ (mūsų visų) , todėl jų negaila ir juos galima išleisti į orą. Mano nuomone Ukmergė gali tapti svajonių miestu tik tada, kai valdininkai rūpinsis miestu taip, kaip savo kiemu. Sveikinu visus su Šv. Velykomis. Kristus prisikėlė. Gal atsibus ir Ukmergės valdžia?
    • arvydas :
      susitvarkykit savo kiemus patys, o neverkit
  • svajoklis :
    Mano miestas - mero cirkas. Istrupejusiais saligatviais ,duobetomis gatvemis ,pabrangusiu siuksliu mokesciu,siukslynais prie konteineriu ir su nauju pasatu is savivaldybes visi i parada marš .
  • Anonimas :
    Neišsipildžiusių valdžios svajonių miestas Ukmergė. Užuojauta miestui.
  • Pilietis :
    Kuo toliau tuo labiau ritasi į dugną ta miesto šventė. Senukai ir maži vaikai gal ir pasidžiaugs ja. Įdomu per kurią vietą "svajonių" miestas Ukmergė.
    • geras :
      mielas pilieti ką tu padarei kad miestas būtų gražesnis
    • Zzzzz :
      Kelius sutvarkytu tada gal :D
    • Zozo :
      Pilieti,kodel jus nesidziaugsite? Ar del to kad alko nera?nemokat linksmintis? Jai turit vertu demesio pasiulymu siuskit,pasidarykit sau svente...ir jai nemielas sis miestas..gal geriau kraustytis i svajoniu miesta gyventi?
      • Pilietis :
        Alkoholio kas norės tas ir vartos, ne apie tai aš. Tiesiog seniau tiek geros veiklos būdavo, jog žiūrėdamas į šventės programą visur net nesuspėdavai sudalyvaut. Be galiunų konkurso ir Rondo daugiau nematau priezasties dėl ko butų verta eiti. Negi sunku užsakyti pora geresniu grupių vietoj tų fejerverkų. Kazkuriais metais prie "Draugystes" rode lauko kiną galėtu ir šiais metais koki idomu, nors ir senesni filmą parodyti.
  • ukmergės gyventojas 23m :
    Senos miesto šventės geresnės buvo daug įdomiau negu dabar čia atgal kokius 5-6m
    • geras :
      netiesa visiška
    • Zozo :
      Pasenai
  • kaka2 :
    vel zygiuos policininkai,gaisrininkai,gamyklu darbuotojai.na zodziu nieko naujo ir nieko gero kaip visada.
    • geras :
      jūs tikras kaka.tokių pilna Ukmergė.tik kakoms daryti
    • Zozo :
      Prazygiuok ir tu,nauju veju inesi ;)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas