Dainiaus VYTO nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Rajono vadovų veiklos ataskaita vainikuota kino filmo peržiūra

Balandžio 3-ąją, pirmadienį, ukmergiškiai buvo kviečiami į Kultūros centro salę. Čia vyko rajono vadovų susitikimas su gyventojais, mero ir administracijos direktoriaus veiklos ataskaitų pristatymai.

Pristatė nuveiktus darbus

Rajono meras Rolandas Janickas informavo, kad per 2016-uosius pritarta 27 investicinių projektų įgyvendinimui. Praėjusių metų pradžioje buvo patvirtinta Dukstynos kapinių kolumbariumo nišos nuomos kaina ir laidojimo tvarka, pritarta miesto Vietos veiklos grupės plėtros strategijai, patvirtintas Smurto artimoje aplinkoje mažinimo planas, Rajono kelių kapitalo investicijų programa. Taip pat meras pasidžiaugė įvestu draudimu prekiauti alkoholiniais gėrimais masinių renginių metu. Jo teigimu, praėjusių metų miesto šventė parodė, kad priėmus šį sprendimą renginyje ne tik nesumažėjo žmonių, tačiau netgi padaugėjo. R. Janickas teigiamai įvertino ir pernai priimtą rajono sveikatinimo planą, kuris, tikimasi, padės pagerinti kol kas labai prastus rajono gyventojų sveikatos rezultatus.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas pristatė 2016 metų biudžeto rodiklius. Didžiausia savivaldybės pinigų dalis, kaip ir kasmet, buvo skirta Žinių visuomenės plėtros programai, tris kartus mažiau lėšų panaudota Sveikatos apsaugos ir socialinės paramos bei Savivaldybės valdymo programoms įgyvendinti. S. Jackūnas išskyrė pradėtus darbus Veterinarijos gatvėje. Pagal projektą, kurio vertė 1,5 milijono eurų, gatvė pasikeitė neatpažįstamai. Šiuo metu rekonstrukcijos darbai tęsiami ir netrukus turėtų būti baigti. Administracijos direktorius džiaugėsi ir Rečionių kaimo gatvių rekonstrukcijos darbais, kurie bus baigti iki 2018 metų, laikinojo žiedo Deltuvos ir Žiedo gatvių sankryžoje atsiradimu. Paminėjo praėjusiais metais pradėtą ir šiemet planuojamą tęsti gatvių apšvietimo sistemos rekonstrukciją, sėkmingą daugiabučių namų renovaciją, VšĮ „Ukmergės ligoninė“ Ortopedijos-traumatologijos ir Radiologijos skyrių atsinaujinimą. Anot S. Jackūno, daug teigiamų atsiliepimų sulaukta dėl baigto naujojo Kraštotyros muziejaus pastato remonto, Kultūros centro renovacijos. Miesto saugumui užtikrinti pradėtas vaizdo kamerų tinklo įrengimas, šiais metais ketinama šį tinklą dar labiau išplėsti. S. Jackūnas taip pat pristatė ir ateityje planuojamus projektus.

Dėmesys atliekoms

Rajono vadovai iš anksto pasiruošė šiuo metu vieną aktualiausių klausimų dėl atliekų surinkimo kainos paanalizuoti detaliau. Meras R. Janickas parengė pristatymą „Kas lėmė vietinės rinkliavos už komunalines atliekas padidėjimą?“ Anot pranešėjo, šį kainų didėjimą įtakojo labai išaugę Kazokiškių sąvartyno įkainiai. Perskaičiavus kainas rajono vadovai svarstė, ką daryti su atsiradusiomis papildomomis išlaidomis. Vis dėlto galimybė sąnaudas padengti iš savivaldybės biudžeto buvo atmesta ir pasirinkta tas lėšas skirti gatvių ir kiemų tvarkymui. Šiais metais atliekos vienam gyventojui vidutiniškai pabrango 60 centų per mėnesį.

Anot R. Janicko, kainų augimą lemia ne tik gyventojų vengimas rūšiuoti atliekas, tačiau ir kenkėjiškas jų pylimas ten, kur jiems patogu. Meras paminėjo, kad jau ne vienerius metus įvairiais kanalais gyventojų yra prašoma laikytis atliekų išmetimo taisyklių, padangų ar statybinių atliekų nemėtyti, kur papuola. Tačiau prašymai atsimuša kaip žirniai į sieną. R. Janickas pateikė konkretų pavyzdį. Susirinkusiems buvo parodytos S. Daukanto gatvėje esančios teritorijos šalia atliekų konteinerio nuotraukos vasario ir kovo mėnesiais. Ši vieta tapusi tarsi nelegaliu sąvartynu. Nors vasarį teritorija buvo sutvarkyta, per mėnesį ji vėl užversta įvairiausiomis atliekomis.

Kovos baudomis ir slaptomis kameromis

R. Janickas apeliavo į žmonių sąžinę klausdamas, ar taip sudėtinga padangas ar statybines atliekas išvežti į stambiagabaričių aikštelę Gerseniškių gatvėje. Jis sakė esąs įsitikinęs, kad per metus vienam asmeniui pakanka nemokamai atsikratyti keturiomis padangomis. Tiems, kurie remontuojasi savo namus, siūlė pasiteirauti statybininkų, kur jie meta šiukšles. Šios atliekų kontrolės būtinumo priežastis paprasta – vienos ne vietoje išmestos padangos sutvarkymas atsieina 5 eurus, o 500 kilogramų statybinių atliekų – 250 eurų nuo viso surinkto atliekų mokesčio. Taigi R. Janickas prašė žmonių, pamačius neteisingai atliekomis atsikratančius asmenis juos užfiksuoti, nes tokių pažeidėjų savivalė kenkia ne tik gamtai ir tvarkai mieste, tačiau „kerta“ ir per kiekvieno rajono gyventojo kišenę.

Griežčiau kovoti su pažeidėjais savo ruožtu pažadėjo ir savivaldybė. R. Janickas sakė dažnai matantis įvairius žmonių komentarus, kuriuose klausiama „Kur valdžia žiūri?“ „Dabar valdžia tikrai žiūrės rimtai“, – griežtu tonu akcentavo jis. Mero teigimu, atliekų aikštelės pradedamos stebėti slaptomis kameromis. Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius neteisėtais šiukšlintojais domėsis dar aktyviau. Susitikimo su gyventojais metu buvo akcentuota, kad nustačius pažeidėją jo veidas, išgirdus apie gresiančias baudas, greitai persimaino, nes jos yra didžiulės.

Gyventojų klausimai – įvairiomis temomis

Kaip ir kiekvieno tokio valdžios susitikimo su gyventojais metu buvo skirta laiko ukmergiškių klausimams. Žmonės domėjosi naujo teismo pastato būtinumu, senojo muziejaus, globos namų pastatų likimu. R. Janickas sakė, kad visus senus pastatus ketinama maksimaliai išnaudoti, o liekančius tuščius – parduoti.

Vienas gyventojas teiravosi, kodėl terorizuojami savivaldybei priklausančių įmonių darbuotojai, neva jiems darbo pradžia yra nuo 7 valandos ryto, todėl taip jie neturi net galimybės vaikų nuvesti į darželius. R. Janickas komentuodamas šį klausimą atsakė, kad pirmiausia žmonėms reikia bendrauti įmonėje, profsąjungoje, o jeigu iki šiol tai nepadaryta, tai meras čia niekuo nepadės.

Gyventojai skundėsi ir kai kuriose vietose sumažėjusiu atliekų konteinerių skaičiumi, socialiai neteisingu atliekų mokesčiu ar savivaldybės administracijos darbuotojų skaičiaus didėjimu.

Kai buvo atsakyta į visus klausimus, susirinkusiems buvo suteikta galimybė atsipūsti. Kaip ir žadėta, po renginio Kultūros centro salėje buvo rodomas Donato Ulvydo filmas „Emilija iš Laisvės alėjos“. Patriotinio filmo apie kovą už laisvę sovietinės priespaudos metais liko žiūrėti didelė dalis susirinkusiųjų. Kai kurie netgi tarpusavyje kalbėjo, kad tik dėl šio filmo ir atėjo į renginį.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vacys :
    Atsiminkit visas pavardes kai ateis balsavimo diena.
  • Jooo :
    Gyvenu nuosavam name, šiukšlės pabrango 6 eur. ketvirčiui, gaunasi po 2 eur. mėnesiui, kurgi 60 cnt.? O kad miestui nieko gero nedaro -tai faktas. Problemų abstu, tiltą antrą statyti reikia, gatves asfaltuoti mieste, nes kai kur vis dar žvyrkeliais važiuojam, žiedo reikia ne laikino o pastovaus ...
  • Ech... :
    Burtai:skambinu i savivaldybe aplinkos skyriu- pabrangino econovus (anot vedejos); skambinu i econovus- brangina savivaldybe del nemokanciu. Gatves nepriziurimos ir t.t. Iseitis- pilam tiesiog gatveje, juk niekam nerupi ir atsakymas aiskus- NERA PINIGU. Svarbu grazus,protingi ir arogantiski...
    • Anonimas :
      PRITARIU!!!!
  • Anonimas :
    Klausykit. 6 centais????????? Atsiprasau, bet BLE.....!!!!! Gyvenu privaciame name. Saziningai rusiuoju siuksles, kurias jus savo rusiavimo linijoj turejot rusiuot. Per metus rinkliava pabrango 20 eur. Cia BLE.... kazkam panasu i 6 centus????? Cirkaciai jus vargani. Dirbt geriau pradekit. Per 2 metus miesta nustekenot iki kaimo lygmens. Nieko, konreciai nieko nepadaret. Vienas soka, kitas darbo iesko, trecias per susitikima su miestieciais apie problemas isgirsta... truksta zodziu. Seskit i BLE... autobusa ir apvaziuokit miesta, apsidairykit biski. Cia jums normaliai viskas? Vakarais po darbo ne i savo kaimus vaziuokit, o miesta patyrinekit. Jomajo darykit ka nors!!!!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas