Dainiaus VYTO nuotr.

Aktualijos

Prasidėjo žemės ūkio naudmenų ir pasėlių deklaravimas

Laura BUTKUTĖ

Nuo balandžio 10 dienos šalies ūkininkai gali deklaruoti žemės ūkio naudmenas ir pasėlius. Kaip skelbia Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA), deklaruoti žemės ūkio naudmenas bei kitus plotus tiesioginėms išmokoms gauti bus galima iki birželio 6 d. (pavėluotai – iki liepos 1 d.)

NMA pranešime pažymima, kad šiemet, kaip ir ankstesniaisiais metais, bendrojoje paraiškoje galima prašyti paramos pagal su plotu susijusias Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemones („Agrarinė aplinkosauga ir klimatas“, Ekologinis ūkininkavimas“, „Su Natura 2000 ir Vandens pagrindų direktyva susijusios išmokos“, „Išmokos už vietoves, kuriose esama gamtinių ar kitų specifinių kliūčių“), taip pat susietosios paramos už mėsinius galvijus ir mėsines avis, pieninių veislių bulius, pienines ožkas, pienines karves ir ėriavedes.

Pateikti paraiškas turėtų ir tęsiantieji prisiimtus įsipareigojimus pagal ankstesnio laikotarpio programos priemonės „Agrarinės aplinkosaugos išmokos“ programas ir (arba) veiklas. NMA pažymi, kad šiais metais naujos paraiškos pagal KPP priemonę „Ekologinis ūkininkavimas“ nepriimamos. Paraiškas gali teikti tik tęsiantys įsipareigojimus pagal KPP priemonę „Ekologinis ūkininkavimas“ arba Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos „Agrarinės aplinkosaugos išmokos“ programą „Ekologinis ūkininkavimas“ ekologinių ūkių valdytojai.

Pateikus paraišką pavėluotai (po birželio 6 d.), už kiekvieną pavėluotą darbo dieną galutinė paramos suma mažinama 1 proc. Beje, po birželio 6 d. paraiškos sertifikuoti ekologinę gamybą ir pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą užaugintus vaisius, uogas ir daržoves nepriimamos.

Pateikti paraišką galima seniūnijoje, kurioje registruota pareiškėjo žemės ūkio valda, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos rajonų biure, taip pat internetu, savarankiškai prisijungus prie Paraiškų priėmimo informacinės sistemos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas