Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai, Naujausi

Per kelias dienas išaiškinti šeši neblaivūs vairuotojai

Ilgasis Velykų savaitgalis rajone išsiskyrė neblaivių vairuotojų gausa. Balandžio 14-17 dienomis rajono Policijos komisariate pradėti net šeši ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų vairavimo apsvaigus nuo alkoholio. Tuo metu per pirmus tris šių metų mėnesius pradėta 11 tokių ikiteisminių tyrimų.

Balandžio 14-ąją, apie 12.20 valandą, Žalgirio gatvėje vyras (g. 1970 m.), būdamas neblaivus, vairavo traktorių „Komatsu“. Alkoholio kiekio matuokliu traktorininkui nustatytas vidutinis – 1,92 promilės – girtumas.

Tą pačią dieną, 21.32 valandą, neblaivus vairuotojas sukėlė eismo įvykį. Vidiškių seniūnijos Kurėnų kaime esančioje degalinėje „Statoil“ automobilis „VW Passat“, kurį vairavo Pasvalio rajono gyventojas (g. 1991 m.), važiuodamas atbuline eiga kliudė automobilių stovėjimo aikštelėje buvusį automobilį „Ford Focus“, priklausantį klaipėdiečiui (g. 1990 m.). Eismo įvykį sukėlusiam „VW Passat“ vairuotojui alkoholio kiekio matuokliu nustatytas 1,68 promilės girtumas. Taip pat paaiškėjo, kad vyras neturi teisės vairuoti transporto priemones. Šio eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, apgadintos tik mašinos.

Jau po vidurnakčio, balandžio 15-ąją, apie 1.30 valandą, toje pačioje Kurėnų kaimo degalinėje patruliai pastebėjo įtartinus jaunuolius. Buvo akivaizdu, kad pareigūnų pasirodymas juos sutrikdė. Ilgai netrukę jie sėdo į automobilį „VW Golf“ ir išvažiavo. Pareigūnai ėmė sekti iš paskos. Golfo vairuotojas keistai manevravo ir netrukus nuvažiavo į griovį. Tuomet iš automobilio išlipęs jaunuolis pasileido bėgti laukais. Vienas iš patrulių pasivijo bėglį. Kadangi jis aktyviai priešinosi, buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas „Taser“. 20-mečiui automobilio vairuotojui nustatytas 2,01 promilės girtumas. Patikrinus jo duomenis paaiškėjo, kad jis neturi vairuotojo pažymėjimo. Kartu važiavęs jo draugas taip pat buvo neblaivus.

Šeštadienį, apie 21.50 valandą, Ukmergėje, Antakalnio gatvėje, policijai įkliuvo dar vienas neblaivus vairuotojas (g. 1990 m.), gyvenantis Širvintų rajone. Jis vairavo automobilį „Peugeot 406“. Alkoholio kiekio matuokliu vyrui nustatytas 1,95 promilės girtumas. Apie pavojingai važiuojančią transporto priemonę bendruoju pagalbos telefonu pareigūnus informavo kitas vairuotojas.

Velykų dienomis taip pat išaiškinti keli neblaivūs vairuotojai. Balandžio 16-ąją, apie 22.55 valandą, policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Kauno gatvėje, ties Ukmergės pienine, nuo kelio nuvažiavo automobilis „VW Golf“. Įvykio vietoje buvęs Kauno rajone gyvenantis 19-metis neigė vairavęs transporto priemonę. Patikrinus alkoholio kiekio matuokliu jam nustatytas 2,14 promilių girtumas.

Balandžio 17-ąją, apie 12.20 valandą, gyventojų dėka buvo sulaikytas dar vienas neblaivus vairuotojas. Jis į save atkreipė dėmesį pavojingai važiuodamas Kauno gatve. Anykščių rajone gyvenantis 50-metis vyras vairavo automobilį „Seat Ibiza“, alkoholio kiekio matuokliu jam nustatytas 1,85 promilės girtumas.

Policija dėkoja gyventojams, pranešusiems apie įtartinai važiuojančias transporto priemones bei padėjusiems nutraukti neblaivių vairuotojų keliones. Visi jie neišvengs baudžiamosios atsakomybės ir teismo.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas