Įrengiami nauji mediniai laipteliai.

Aktualijos

Miškininkai tvarko A. Svarinsko parką

Didžiosios Kovos apygardos partizanų parke, esančiame Vidiškių seniūnijos Kadrėnų kaime, prie Mūšios tvenkinio, miškininkai pradėjo tvarkymo darbus. Čia klojami nauji mediniai laipteliai. Šie darbai Ukmergės miškų urėdijai atsieis apie 3 tūkst. eurų.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Ukmergės miškų urėdijos miško želdinimo inžinierė Asta Strazdienė, nuo Mūšios užtvankos į kalną vedantys mediniai laipteliai buvo seni, išlūžę, todėl nutarta juos pakeisti naujais. Darbus vykdo apklausos konkursą laimėjusi Pivonijos seniūnijos Žeimių kaime registruota uždaroji akcinė bendrovė „Kelresta“. Rangovas išardys senuosius laiptus, užpils naujo grunto ir sumontuos naujus ąžuolinius laiptelius. Pasak miškininkų, mediena jiems nekainuos, nes laiptai bus pagaminti iš savų medžiagų.

Mūšios miško parkas buvo įkurtas monsinjoro Alfonso Svarinsko iniciatyva 1991 metais Didžiosios kovos apygardos partizanams atminti. Visa parko teritorija apima 70 ha. Jame su miškininkų pagalba pastatyta 14 ąžuolinių kryžių ir paminklinių akmenų, skirtų apygardos batalionams, vadams. Taip pat parke yra Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje dešimtmečiui paminėti bei Prisikėlimo kryžiai ir vienintelis Lietuvoje paminklas, skirtas JAV prezidentui Ronaldui Reiganui.

Kadangi vadinamasis A. Svarinsko parkas yra valstybinės reikšmės miške, jį prižiūri miškininkai. „Tai vienas iš 60 Ukmergės miškų urėdijai priklausančių rekreacinių objektų“, – pasakojo inžinierė A. Strazdienė, pridurdama, jog prie Mūšios tvenkinio yra ir dar viena rekreacinė zona, skirta gyventojų poilsiui, kurioje įrengtos pavėsinės, staliukai, tualetai.

Miškų urėdijos miškininkai kiekvieną pavasarį apžiūri savo valdas ir iki sezono pradžios stengiasi sutvarkyti, atstatyti tai, kas sulaužyta, suniokota, surinkti šiukšles. Taip pat vykdomi iš anksto numatyti darbai. Tarp pastarųjų buvo ir minėtųjų laiptelių A. Svarinsko parke atnaujinimas.

Mūšios parkas – tai savotiškas memorialas Lietuvos laisvės kovotojams, todėl kasmet vasaros pradžioje čia susirenka gausus būrys buvusių rezistentų, ryšininkų, politinių kalinių ir tremtinių pagerbti kovos bendražygius, pasimelsti už juos šv. Mišiose, aukojamose po atviru dangumi. Tokia šventė planuojama ir šiemet, todėl miškininkai ir suskubo jai ruoštis.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas