Susitikime su A. Veryga dalyvavo R. Civilka (dešinėje), J. Varžgalys, R. Janickas, įstaigos medikai.

Sveikata

Ligoninėje lankėsi sveikatos apsaugos ministras

Penktadienį rajono medicinos darbuotojų bendruomenė susitiko su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga. Jis viešojoje įstaigoje Ukmergės ligoninė lankėsi kartu su viceministre Gintare Šakalyte, ministro patarėju Dariumi Kazlausku, kitais ministerijos darbuotojais. Ministras bendravo su ligoninės administracija, skyrių vedėjais, vyriausiomis slaugytojomis. Svečiai taip pat apžiūrėjo gydymo įstaigą, domėjosi problemomis.

Sveikatos apsaugos ministras į Ukmergę atvyko rajono ligoninės vyriausiojo gydytojo Rimvydo Civilkos kvietimu. Pasak vyr. gydytojo, pastaruoju metu dažnai pasigirsta svarstymų dėl rajoninių ligoninių naikinimo, finansavimo mažinimo.

„Nors gyventojų skaičius Ukmergėje mažėja, žmonėms gydymo įstaiga labai reikalinga, nes daugėja sunkių ligonių, kuriems kasmet atliekamos sudėtingos operacijos, regioninėje ligoninėje gydomi ir gyventojai iš kitų rajonų“, – teigė R. Civilka. Jis atvykusius svečius supažindino su situacija, pasakojo apie teikiamas paslaugas, pateikė statistinius duomenis apie išaugusį pacientams atliekamų operacijų skaičių.

Ministras A. Veryga taip pat įvardijo pagrindinius ministerijos veiklos prioritetus, kalbėjo apie gydymo įstaigų finansavimą, atsakė į rajono medikų klausimus.

Vėliau svečių komanda apžiūrėjo ligoninę – užsuko į renovuotą Ortopedijos-traumatologijos skyrių, aplankė neseniai atidarytą Anesteziologijos-reanimacijos skyrių. Pastarojo remontas vykdytas pagal Valstybės investicijų programos lėšomis finansuojamą projektą „VšĮ Ukmergės ligoninės operacinio bloko ir reanimacijos skyriaus patalpų rekonstravimas“. Pradedant nuo 2008-ųjų kasmet Sveikatos apsaugos ministerija projektui skirdavo apie 140–200 tūkstančių eurų, o 2015-aisiais darbams vykdyti gauta beveik 350 tūkstančių eurų, 2016 metais – beveik 330 tūkstančių. Kadangi dar nėra įrengtas operacinis blokas, labai svarbu, kad projektas būtų tęsiamas ir ligoninė jo vykdymui sulauktų finansavimo.

Susitikime su Sveikatos apsaugos ministerijos atstovais taip pat dalyvavo Seimo narys Juozas Varžgalys, rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Rima Boškevičienė, Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Piotras Grigorjevas, savivaldybės gydytojas Vytautas Motiejūnas, Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Janina Galiauskienė.

Po darbo vizito Ukmergėje ministras A. Veryga su savo komanda išvyko į Rokiškį.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • PSPC :
    Galiauskienė bijo net arčiau atsisėsti pasirinko vieta kad galėtu išnešti sveiką kudašių

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas