Aktualijos

Gvildenome vaiko gerovės klausimus

Edita CIEMNOLONSKIENĖ

Siesikų gimnazijos socialinė pedagogė

Dukstynos pagrindinėje mokykloje vyko respublikinė socialinių pedagogų konferencija „Vaiko gerovė šiandien ir rytoj“. Renginio dalyvius sveikino mokyklos direktorė Daiva Liumparienė, rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė bei Ukmergėje viešėję svečiai – Lietuvos socialinių pedagogų asociacijos valdybos pirmininkė, Edukologijos universiteto Socialinės edukacijos fakulteto profesorė daktarė Giedrė Kvieskienė ir Lietuvos socialinių pedagogų asociacijos direktorė Auksė Petruškevičiūtė.

Susirinkusiesiems skambėjo Dukstynos pagrindinės mokyklos mišraus choro kūrinys „Sodai sodai“, kurį harmonizavo vyresnioji muzikos mokytoja Vilma Retienė, ir Luko Adomaičio daina „Kol kartu“.

Posėdį moderavusios Dukstynos pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė Asta Pažėrienė ir šių eilučių autorė konferenciją pradėjo Motinos Teresės žodžiais: „Tai, ką aš galiu padaryti, tu to negali. Ką gali padaryti tu, aš negaliu to. Bet kartu mes galime padaryti kažką tikrai gražaus.“

Renginyje dalyvavusi dr. G. Kvieskienė konferencijos dalyviams pateikė pranešimą „Nuolat matuokis studento mantiją: tapk profesionaliu sielos daktaru“. Vėliau pranešimus skaitė VšĮ „Asmenybės brandos centras“ direktorė, psichologė Aurelija Lingienė („Aš galiu padėti kiekvienam vaikui“) ir A. Petruškevičiūtė („Į pagalbą socialiniam pedagogui: naujų ugdymo modelių diegimas“). Pasisakė ir konferencijoje viešėjęs VšĮ „Lions Quest Lietuva“ direktorius, vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys, pristatęs pranešimą „Mokykla ir mokymosi bendruomenė – nuosekli pagalbos vaikui sistema“. Apie socialinės reklamos panaudojimą mokykloje, kaip galimybę pabelsti į mokinių širdis, susirinkusiesiems kalbėjo Siesikų gimnazijos direktorius Vaidotas Kalinas.

Konferencijos metu vyko prasminga ir labai graži akcija „Tulpės gali pažaboti smurtą“, kurią inicijuoja VšĮ „Lions Quest Lietuva“ ir Lietuvos LIONS klubai. Akcijos metu renkamos aukos saugios ir be smurto Lietuvos kūrimui. Šiam tikslui iš surinktų lėšų bus nupirkti ir mokykloms padovanoti mokinių socialiniam ir emociniam ugdymui skirti vadovėliai bei kitos priemonės. Ši tulpių akcija skirta palaikyti, įkvėpti ir suteikti galimybę tiems, kas noriai ir nuoširdžiai mokyk-lose plėtoja socialinį ir emocinį ugdymą. Taigi, renginio dalyviai buvo kviečiami prisidėti prie šios idėjos įgyvendinimo.

Po pietų vyko darbas grupėse. Jose buvo kalbama apie saugios, draugiškos aplinkos kūrimą mokykloje, vaiką ir jo aplinką, naujas vaikų saviraiškos galimybes. Į diskusijas įsijungė Dukstynos pagrindinės mokyklos direktorė D. Liumparienė, psichologė Indrė Gumbaragienė, taip pat Jono Basanavičiaus gimnazijos ir Užupio pagrindinės mokyklos psichologės Edita Usonienė bei Ilona Krasauskienė. Gvildenant kintančios aplinkos įtaką vaikų sveikatai dalyvavo rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro sveikatos stiprinimo specialistė Svetlana Markevičienė. Nestacionarių socialinių paslaugų centro direktorė Sigita Bakanauskienė supažindino su rajone teikiamomis socialinėmis paslaugomis šeimai. Apie galimybes realizuoti savo idėjas ir aktyviai veikti diskutavo ir Jaunimo laisvalaikio centro direktorė Daiva Pranskevičienė. Konferencijoje dalyvavusios viešnios iš Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos – psichologė Sigita Gecevičienė ir socialinė pedagogė Rasa Vaitkienė – inicijavo pokalbį apie šeimos ir mokyklos partnerystę ugdant motyvuotas asmenybes.

Paskelbę rezoliuciją konferenciją baigėme džiaugdamiesi partneriais: Lietuvos edukologijos universitetu, Lietuvos socialinių pedagogų asociacija, viešosiomis įstaigomis „Asmenybės brandos centras“ ir „Lions Quest Lietuva“, Ukmergės rajono savivaldybe, Švietimo ir sporto skyriumi, Ukmergės švietimo centru, Siesikų gimnazija bei Dukstynos pagrindine mokykla.

Nuoširdžiai dėkojome ir konferencijos rėmėjams: uždarosioms akcinėms bendrovėms „SOTEGA“, „Sigutės gėlės“, „Rokiškio pieno gamyba“ filialui Ukmergės pieninė, agroserviso įmonei „Ūkininkas“, Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvui, siuvyklėlei „Elfai“, verslininkui Audriui Olisevičiui.

Konferenciją organizavo Ukmergės rajono socialinių pedagogų metodinis būrelis.

Socialiniai pedagogai 17-04 5

Renginyje dalyvavo vaikų ir paauglių psichiatras L. Slušnys (dešinėje) ir Ukmergės švietimo centro direktorius Darius Danielius.

Socialiniai pedagogai 17-04 7

Konferencija vyko Dukstynos pagrindinėje mokykloje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas