Sportas

Bėgo Kaune ir Panevėžyje

Ukmergiškiai bėgikai Juozas Songaila ir Medardas Džiovenis praėjusį šeštadienį dalyvavo Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno stadione bei Ąžuolyno parke vykusiame „Ąžuolyno bėgime“. Penktą kartą kauniečių organizuotas renginys sukvietė daugiau nei 1 000 bėgikų iš visos Lietuvos.

Savo jėgas sportininkai demonstravo 5 km „Hummel“, 10 km „Activus“ ir 15 km BRUM BRUM distancijose. Taip pat vyko linksmieji vaikų ir šeimų bėgimai.

J. Songaila ir M. Džiovenis kartu su kitais bėgimo profesionalais stojo prie 15 km starto linijos ir pasirinktą distanciją sėkmingai įveikė. Sportininkai buvo apdovanoti medaliais.

Šiek tiek anksčiau ukmergiškiai dalyvavo Panevėžyje vykusiame 49-ajame tradiciniame „Senvagės“ bėgime. Lietuvos bėgimo taurės 4-ojo etapo pagrindinėje 10 km distancijoje varžėsi 250 dalyvių, tarp kurių buvo J. Songaila. M. Džiovenis ir Robertas Vaičiūnas. Mūsų rajono bėgikų komanda nuotolį baigė pademonstravę gerus rezultatus ir gavo nemažai taškų.

Iš viso į „Senvagės“ bėgimą užsiregistravo apie 1 000 dalyvių, kurie varžėsi 2,5 km, 5 km ir 10 km trasose.

Grįžę iš šių varžybų mūsų sportininkai jau pradėjo ruoštis gegužės viduryje vyksiančiam Trakų pusmaratoniui. Tai – nuo 2013 metų organizuojamas sporto renginys, atgaivinęs bėgimo tradicijas senojoje Lietuvos sostinėje. Jame gali dalyvauti tiek profesionalai, tiek bėgimo entuziastai.

20170423_123222

M. Džiovenis (kairėje) ir J. Songaila.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas