Dainiaus VYTO nuotr.

Aktualijos

Seimo narys visoms bibliotekoms dovanojo „Gimtosios žemės“ prenumeratą

J. Imbrasas.

J. Imbrasas.

Kraštietis Seimo narys Juozas Imbrasas rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešajai bibliotekai ir visiems jos padaliniams kaimuose užsakė „Gimtosios žemės“ laikraštį.

Nuo kovo 1-osios rajoninis laikraštis pasieks visas trisdešimt bibliotekų. Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorė Rasa Griškevičienė, į įstaigą nemažai skaitytojų užsuka vien norėdami paskaityti spaudą.

Todėl Seimo nario dovana nudžiugino ir bibliotekininkus, ir skaitytojus. Jie dėkingi politikui, kad gali skaityti „Gimtąją žemę“, susipažinti su rajono naujienomis.

„Kai kurie lankytojai laikraščius ir žurnalus skaito internete. Tačiau didelė dalis jų pageidauja popierinių leidinių. Deja, mūsų biudžetas spaudos prenumeratai labai ribotas. Neturime galimybės patenkinti skaitytojų pageidavimus lentynose išvysti visus populiariausius laikraščius bei žurnalus. Dažniausiai bibliotekoms užsakome tik vieną rajone leidžiamą laikraštį ir pasirinktinai po vieną respublikinį leidinį bei moterims ir vaikams skirtą laikraštį ar žurnalą“, – teigė R. Griškevičienė.

Taip pat ji sakė, kad stengiantis papildyti skaityklų lentynas, leidinių kaimo bibliotekoms užsako ir pačios bibliotekininkės. Be to, perskaitytą spaudą neretai bibliotekoms perduoda seniūnijos, vietos ūkininkai, kunigai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas