Dainiaus VYTO nuotr.

Aktualijos

Prašė atkurti vaistinės patalpų nuomos sutartį

Ketvirtadienį vyko rajono Tarybos posėdis, kuriame dalyvavo 24 nariai. Nebuvo atostogaujančio ir išvykusio „valstiečio“ Algirdo Kopūsto. Svarstytas 21 klausimas, išklausytos dvi informacijos.

UAB „Ukmergės vaistinė“ atstovas Dalius Rastauskas Piliečių tribūnoje kalbėjo apie priežastis, dėl kurių buvo nutraukta UAB „Ukmergės vaistinė“ ir viešosios įstaigos Ukmergės ligoninė sutartis dėl patalpų nuomos. Anot vaistininko, nors į nuomojamų patalpų tvarkymą buvo įdėta daug investicijų, Vyriausybei priėmus nutarimą, kad vaistinė negali vykdyti veiklos, jei jos patalpos yra ne didesnės kaip 60 kvadratinių metrų, sutartis buvo nutraukta abiejų šalių susitarimu. Kadangi minėtas nutarimas dėl patalpų ribojimo šįmet panaikintas, UAB „Ukmergės vaistinė“ norėjo grįžti į tas pačias patalpas, tačiau Ukmergės ligoninė atsisakė vėl sudaryti sutartį. D. Rastauskas prašė, kad rajono Taryba apsvarstytų visas galimybes leisti šiai vaistinei toliau dirbti patalpose, iš kurių buvo priversta išsikelti.

Dėl Piliečių tribūnoje išsakytų minčių nediskutuojama, į keliamus klausimus atsakoma kitame Tarybos posėdyje. Tačiau šį kartą diskusijos vyko – tiesa, ne iš karto po D. Rastausko pasisakymo, o svarstant pateiktą sprendimo projektą „Dėl leidimo nuomoti patikėjimo teise valdomą nekilnojamąjį turtą“. Projekte buvo siūloma: „1. Leisti nuomoti viešo nuomos konkurso būdu ne ilgesniam kaip dešimties metų laikotarpiui Ukmergės rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausantį, VšĮ Ukmergės ligoninės patikėjimo teise valdomą nekilnojamąjį turtą – negyvenamąsias patalpas, esančias Vytauto g. 105, Ukmergėje, bendras nuomojamas plotas – 23,95 kv. m, nustatant 1 kv. m pradinį nuompinigių dydį mėnesiui – 1,21 Eur;

2. Leisti nuomoti viešo nuomos konkurso būdu ne ilgesniam kaip dešimties metų laikotarpiui Ukmergės rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausantį, VšĮ Ukmergės ligoninės patikėjimo teise valdomą nekilnojamąjį turtą – negyvenamąsias patalpas, esančias Vytauto g. 105, Ukmergėje, bendras nuomojamas plotas – 30,6 kv. m, nustatant 1 kv. m pradinį nuompinigių dydį mėnesiui – 2,22 Eur“.

Prasidėjus klausimo svarstymui, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Regimantas Baravykas pasiteiravo, ar nebus reaguojama į tai, ką Piliečių tribūnoje kalbėjo D. Rastauskas. Socialdemokratas Valdas Petronis, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Romas Pivoras pasisakė už tai, kad šiai vaistinei reikėtų leisti vėl naudotis patalpomis. Savo poziciją šiuo klausimu jie motyvavo tuo, jog reikia palaikyti, remti rajono verslininkus, nes jie kuria darbo vietas, moka mokesčius.

Rajono meras Rolandas Janickas teigė, kad bus skelbiamas naujas konkursas, ir ši įstaiga, kaip ir kiti pretendentai, taip pat galės jame dalyvauti. Atsakymas neįtikino savo poziciją dėl sutarties atnaujinimo išsakiusių Tarybos narių, tad diskusijos tęsėsi.

Tuomet R. Janickas paprašė, kad situaciją pakomentuotų savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas Rimas Jurgilaitis. Teisininkas paaiškino, kad sutartis buvo nutraukta abipusiu susitarimu, tad grąžinti buvusio sandorio neįmanoma, nes tai prieštarautų įstatymams.

R. Pivoras paprašė atidėti klausimo sprendimą iki kito posėdžio.

Balsuojant šiam pasiūlymui nepritarta. Kitu balsavimu dauguma Tarybos narių patvirtino pateiktą sprendimo projektą, tad Ukmergės ligoninei leista nuomoti patalpas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Keista :
    Kaip Valdas Petronis pasisako už savo valdomą Ukmergės vaistinę?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas