Savivaldybėje vykęs konkursas sulaukė tik dviejų dalyvių.

Aktualijos

Lietuvos istorijos žinias tikrinosi ir ukmergiškiai

Kovo 10 dieną visoje Lietuvoje šalies istorijos entuziastai galėjo dalyvauti trečią kartą rengiamame nacionaliniame konkurse  „Lietuvos istorijos žinovas“.

Istorijos mylėtojai konkurso užduotis spręsti galėjo keliose skirtingose vietose. Moksleiviai tai darė mokyklose. Atsižvelgiant į jų amžiaus grupę, jiems buvo sudarytos atitinkamos užduotys. Visi kiti Ukmergės rajono gyventojai buvo kviečiami į savivaldybės posėdžių salę.

Vis dėlto didelio suaugusiųjų susidomėjimo pirmą kartą mūsų rajono savivaldybėje rengtas konkursas nesulaukė. Istorijos žinias pasitikrinti atvyko tik du „Gimtosios žemės“ redakcijos korespondentai – Giedrius Auglys ir Lolita Bugenytė. Mokyklose istorijos žinias pasitikrinti nusprendė žymiai daugiau ukmergiškių. Kaip „Gimtajai žemei“ sakė rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Arūnas Augustinas, istorijos užduotis rajone sprendė 273 mokiniai.

„Lietuvos istorijos žinovas“ dalyviams teko atsakyti į šešiasdešimt atvirų klausimų. Taip pat specialiai ukmergiškiams buvo paruošti penki klausimai iš mūsų rajono istorijos.

Konkursu siekiama prasmingai paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą, ugdyti nuostatą, kad kiekvienas turi gerai žinoti ir suprasti savo tautos istoriją, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe. Taip pat siekiama skatinti visuomenės bendruomeniškumą, puoselėti savo krašto tradicijų išugdytas dvasines vertybes.

Visoje šalyje ir išeivijoje konkurse dalyvavo kelios dešimtys tūkstančių istorijos mėgėjų. Vietos bendruomenės/mokyklos konkurso nugalėtojai, surinkę daugiausia taškų, bus apdovanoti „Lietuvos istorijos žinovo“ padėkomis.

„G. ž.“ inform.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas