Kultūra, Naujausi

Išskirtinį grožį Lietuvoje kuriantis flamenko šokio teatras „Sandra Domingo“ atvyksta į Ukmergę

Jau kovo 25 d., šeštadienį, Ukmergės kultūros centre flamenko šokio teatras „Sandra Domingo“ džiaugiasi pristatydamas savo antrąjį darbą – flamenko šokio spektaklį „FIESTA: valgyk, melskis ir mylėk“! Ilgai lauktas, kurtas su didele meile, ypatingų komandos pastangų ir aistros scenai rezultatas, turtingas netikėtais sprendimais, emocijomis, įspūdingais flamenko kostiumais ir charizma. Tai spektaklis, kurio gali pavydėti bet kuris ispanas.

Teatro šokėjos juokauja, kad moterys ir mergaitės po spektaklyje matytų suknelių naktį nemiegos, o vyrai iš naujo pamėgs teatrą… Flamenko šokio spektaklis „FIESTA: valgyk, melskis ir mylėk“ – gyvenimo fiesta, kurioje tu pats pasirenki kada ir kaip tau būti laimingu. Trys spektaklio dalys pasakoja apie tai, kad kiti tau gali pasakyti ką valgyti ir į ką tikėti, bet ką ir kada mylėti – tai tik tavo pasirinkimas.

„Atskleisiu paslaptį, kad spektaklyje išsipildė mano sena slapta svajonė – visą sceną užpildyti bata de cola sukniomis su uodegomis’“ – dalijasi spektaklio choreografė ir solistė Sandra Domingo. Spektaklio metu žiūrovai išvys net 10 itin žavingų flamenko šokėjų manevruojančių nedideliame plote su įspūdingomis uodegomis. „Kas buvo juokingiausia ir sunkiausia, kad visas tas uodegas pačiai ir reikėjo pasiūti… Dėl svajonės reikėjo labai daug naktų pasistengti“ – juokiasi Sandra.

Spektaklyje „FIESTA: valgyk, melskis ir mylėk“ Sandros Domingo vilkima juoda bata de cola suknelė pasiūta iš 6 rūšių skirtingų audinių, gabentų specialiai iš Ispanijos. Suknelei sunaudota daugiau nei 50 metrų audinių, o jos svoris sudaro keturis kilogramus. Suknelės ilgis nuo liemens 2,20 m, tad tokio ilgio ir svorio suknelės iškėlimas, posūkiai ir koordinacija ant vienos kojos puspirščių reikalauja ypatingo meistriškumo. O jei dar po kojomis 1000 kamuoliukų ridenasi? O gal dar į rankas duotume vėduoklę sukti, o į kitą ranką vandens sklidiną taurę?..

Jei reiktų nupiešti flamenko šokėją, didelė tikimybė, kad ji vilkėtų suknelę su ilga uodega. Bata de cola (isp. suknia su uodega) – vienas iš neatsiejamų flamenko šokio elementų, kuris pastaruoju metu po truputį dingsta iš scenų dėl sudėtingos atlikimo technikos ir jos suvaldymo, o gal ir dėl moterų šokimo stiliaus pokyčio.

Istorikai nesutaria dėl datų, tačiau preliminariai jau 18 a. pabaigoje, ispanų čigonės, norėdamos „pritempti“ flamenko meną į aukštuomenės lygį (kadangi pirmiausia tai buvo „žemojo sluoksnio“, t. y. čigonų, prasimanymas), pradėjo kopijuoti Prancūzijos bei Ispanijos damų suknias su uodegomis ir pritaikė jas flamenko šokiui.

Spektaklyje galima išvysti ne tik klasikinio flamenko šokio meno, bet ir naujų bei originalių kūrybinių ieškojimų, kuomet flamenko šokio kalba išsiskleidžia dar kitomis spalvomis: netikėtumu, ekspresija ir originalumu. Flamenko šokio teatro „Sandra Domingo“ įkūrėja – Sandra Domingo, išraiškinga ir energinga profesionali flamenko šokėja ir choreografė.

Lietuvių kilmės atlikėja Ispanijos šokio institute “Alicia Alonso” 2012 metais apsigynė ir įgijo scenos menų magistro laipsnį bei studijavo visame pasaulyje garsioje flamenko meno ir šokio mokykloje “Amor de Dios” (Madridas, Ispanija)), pas pripažintus ir premijomis apdovanotus flamenko šokio virtuozus kaip Maria Juncal, Joaquin Grilo, La Lupi, Carmen La Talegona, Alfonso Losa, Concha Jareno, David Paniagua, Olga Pericet, El Guito, Pepa Molina, Belen Fernandez, La Tati ir kt.

Bilietus į spektaklį platina Ukmergės kultūros centro kasa ir BILIETAI LT.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas