„Ir Lietuvoje gyventi gera!“, Jaunimas

,,Išmintingi  ir sumanūs aplinkosaugininkai“

Oskaras VERBICKAS

Antano Smetonos gimnazijos gamtosauginio komiteto narys, 3a klasės gimnazistas

Antano Smetonos gimnazijoje jau ketvirtą kartą vyko konkursas ,,Išmintingi  ir sumanūs aplinkosaugininkai 2017″. Konkursas  skiriamas Gamtosauginių mokyklų programos ir ,,Mažiau šiukšlių“ projektų veiklos įgyvendinimui  bei  paminėti neseniai vykusią Žemės dieną. Konkursu  buvo siekiama teorines aplinkosaugines žinias susieti su praktiniu jų taikymu bei ugdyti aplinkosauginę motyvaciją.

Konkurse dalyvavo septynios III–IV gimnazijos klasių komandos iš Ukmergės, Želvos, Molėtų bei Širvintų. Rungtyniaudami moksleiviai  išmintingai, sumaniai ir kūrybingai sprendė rėmėjų pateiktas  ekologines problemas, atliko praktinę užduotį ,,Medžiai pavasarį“. Pirmajame ture gimnazistai varžėsi komandomis, čia jiems klausimus uždavinėjo ne tik organizatoriai, bet ir savivaldybės meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja  Vilija Grabauskienė, Antano Smetonos gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna.

Antrajame ture vyko individualios varžytuvės dėl išmintingiausio ir sumaniausio 2017 metų aplinkosaugininko titulo. Jame dalyvavo aštuoni mokiniai, vėliau keturi, o finale liko dvi merginos – Širvintų gimnazistė Rugilė Stankevičiūtė ir Antano Smetonos gimnazijos trečiokė  Dovilė Kulaitytė. Konkurso dalyvių darbus tikrino net septyni komisijos nariai. Galiausiai paaiškėjo, jog išmintingiausios aplinkosaugininkės titulas atiteko Rugilei,  o sumaniausios aplinkosaugininkės  –Dovilei. Gimnazistės buvo apdovanotos Lietuvos žaliųjų judėjimo ir gimnazijos įsteigtomis taurėmis bei diplomais. Išmintingiausių aplinkosaugininkų komandos titulas ir specialūs savivaldybės įsteigti prizai atiteko Antano Smetonos gimnazijos trečiokų komandai, o sumaniausių aplinkosaugininkų – Jono Basanavičiaus gimnazijos mokiniams. Likusieji dalyviai taip pat nebuvo pamiršti, jie apdovanoti konkursą įprasminančiais puodeliais ir padėkos raštais.

Renginį inicijavo biologijos mokytoja Elvyra Kriaučiūnienė, o įgyvendinti konkurso idėjas padėjo gimnazijos antrokės Odeta Laukaitytė, Urtė Stimburytė, Agnė Karvelytė. E. Kriaučiūnienė džiaugėsi, jog šis renginys vyksta jau ketverius metus ir minėjo, jog tikisi, kad jis bus nepamirštas ir toliau plėsis. Gimnazijos direktorius A. Girdžiūna džiaugėsi kaimyninių –  Molėtų rajono Alantos, Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus bei Želvos, Jono Basanavičiaus gimnazijos komandų dalyvavimu.  Konkurse dalyvavęs meras R. Janickas visus pradžiugino skaniais meduoliniais grybukais ir kvietė bei pats pažadėjo dalyvauti konkurso penkmetyje.

Konkurso dalyviai varžėsi ne tik komandomis ar individualiai, bet ir sužinojo daugybę naujų, naudingų dalykų apie mūsų rajoną, kuriuos galbūt galės panaudoti ateityje. Jaudulys netrukdė jaustis jaukiai ir būti gerai nusiteikus.

AUTORIAUS nuotr.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas