Redakcijos archyvo nuotr.

Nuomonių telefonas

Tvirtino, kad patyrė spaudimą dėl renovacijos

„Nuomonių telefonu“ kreipėsi moteris, kuri teigė, jog gyvena Draugystės gatvės 60 name ir šis namas bus renovuotas. Ji skundėsi, kad gyventojai susidūrė su spaudimu pritarti renovacijai. „Mums sakė, jei nesutiksime, būsime kvailiai, nes nepateksime į atitinkamą renovacijos etapą, taip pat neteksime kompensacijų. Ar galima žmonėms daryti tokį spaudimą?“ – teiravosi skaitytoja.

Situaciją pakomentavo UAB „Ukmergės butų ūkis“ vadovas Giedrius Pocius: „Mūsų įmonės darbuotojai, dirbantys renovacijos klausimais, nedaro gyventojams spaudimo, tačiau visada privalo aiškiai supažindinti su renovacijos procesu ir atsakyti į visus susijusius klausimus. Kiekvienais metais valstybės finansavimas renovacijai mažėja. Socialiai remtini asmenys, turintys teisę į kompensaciją už šildymą, gauna 100 proc. valstybės paramą techninės dokumentacijos parengimui bei statybos ir rangos darbams paimto kredito ir palūkanų padengimui.

Tačiau socialiai remtiniems žmonėms nesutikus su renovacija, valstybės kompensacija yra nutraukiama. Ši informacija yra skelbiama viešai, ir kiekvienas žmogus, dirbantis su renovacijos procesu, turi apie tai informuoti gyventojus. Tai tikrai nėra ir negali būti spaudimas, tačiau, labai gaila, gyventojai šios įstatymuose įtvirtintos informacijos pateikimą kartais gali traktuoti būtent taip. Gyventojai, patys pasvėrę visus už ir prieš, privalo priimti sprendimą. Tai jų teisė ir pareiga.“

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • rokas :
    bet kalba atrodo ejo apie Draugystes 62, kur bendrijos pirmininkas daro didziausia spaudima gyventojams, tai gal neveltui kalbama, kad tam kas prastuma renovacija, nubyra nemazai procentu nuo jos?
  • UKMERGIETIS :
    GAL GALITE PAKOMENTUOTI APIE BEVEIK UZBAIGTA NAMA MISKU 40 ,GYVENA MANO GIMINAITE TAME NAME PIRMAME AUKSTE ,KIEK TEKO PAS JA BUTI,NEPAGIRCIAU KAD TEN JAU SILTA TAME RENOVUOTAME NAME ,APIE KAINAS IRGI KOLKAS NIEKO LABAI PIGIAU NEGIRDZIU ,ACIU

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas