Naujausi, Žmonės

Policijos komisariate – išleistuvės

Asta KROGERTIENĖ
Vilniaus apskrities VPK
Komunikacijos skyriaus specialistė

Po trijų dešimtmečių tarnybos į atsargą išėjo Ukmergės rajono policijos komisariato vyriausias patrulis Rimgaudas Gavėnas. Visus darbo metus policijoje jis paskyrė viešosios tvarkos užtikrinimo ir saugaus eismo tarnybai. R. Gavėnas visiems pažįstamas kaip sąžiningas ir reiklus ne tik kitiems, bet ir sau, drausmingas, kritiškai mąstantis ir visuomet sugebantis apginti savo nuomonę. Pareigūnas kolegų pelnytai vadinamas „Ukmergės kelių policijos simboliu“. Jis išauklėjo ne vieną patrulių kartą, jį pažįsta dauguma ukmergiškių. Anot laikinai einančio Reagavimo skyriaus vyresniojo tyrėjo pareigas Mindaugo Varno, pagarbą R. Gavėnas užsitarnavo ne tik tarp kolegų, bet ir tarp pažeidėjų. „Prieš penkiolika-dvidešimt metų, kuomet keliuose važinėdavo gerokai daugiau neblaivių vairuotojų, Rimgaudas sugebėdavo per mėnesį nustatyti 30 tokių pažeidėjų“, – prisimena kolega.

Per trisdešimt metų R. Gavėnas buvo paskatintas 35 kartus – tai medaliai, dovanos, piniginės premijos.

Į atsargą išlydėdami kolegą bendražygiai linkėjo geros kloties naujame gyvenimo kelyje. Policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas R. Gavėnui įteikė Vilniaus apskrities VPK viršininko įsakymu paskirtą trečio laipsnio policijos pasižymėjimo ženklą „Už nuopelnus“. Pats veteranas sakė: „Saugaus eismo tarnyba man visada sava, tačiau yra pradžia, yra ir pabaiga“.

Simboliškos išleistuvės surengtos dar dviem pareigūnams – broliams Nerijui ir Justinui Butėnams. Jiedu rajono Policijos komisariato istorijos puslapiuose paliko ryškų pėdsaką kaip sportininkai, buvo skatinti už gerą tarnybinių pareigų atlikimą. N. Butėnas sportiniais pasiekimais išsiskyrė jėgos sporte, prieš keletą metų laimėjo šalies policijos galiūno titulą. N. Butėno stažas – per 20 metų. Didžioji darbo dalis susijusi su viešosios tvarkos užtikrinimu, eismo saugumu bei administracine veikla. J. Butėnas darbą rajono Policijos komisariate pradėjo prieš 8 metus patrulinėje tarnyboje, pastaruoju metu dirbo Operatyvinės grupės vyresniuoju tyrėju. Jis dėkojo kolegoms už pamokas ir palaikymą. Bendradarbiai išeinantiems dovanojo prisiminimo dovanas. Nuo vasario 7 d. N. ir J. Butėnai tarnybą tęsia Lietuvos policijos mokyklos Profesinių įgūdžių valdybos pirmame skyriuje.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • tas ko nežino :
    jūsų išgirtas buves darbuotojas nėra toks kaip jums atrodo . jūs tik iškraipot visus faktus kaip jis elgesi su kaimynais,gal idėti mežiaga kuri pakies jūsu apibudinima apie šį žmogų
  • Anonimas :
    gaila.
  • Žinantis :
    Tikrai labai "sąžiningas".Daug žmonių "sąžiningai" aptarnavo.Tikėkimės jaunimas neims pavyzdžio iš tokių milicininkų...
  • Anonimas :
    Tokiu pareigunu kuo daugiau ,pagarba tikrai !
  • Name :
    labai normalus jis buvo policininkas. Be reikalo tikrai nesikabinėdavo
  • Anonimas :
    kas važiuosit į MAXIMA Anykščių g. išgėrę prie vairo susimastykit, nes ten dirbantis apsauginis jus stebi ir visą info perduoda sūnui Donatui, kuris kai šuva jus nukirs ir suformins.
    • Ss :
      Tu esi vaflis
  • tele2 :
    tokių kaip Rimas analogų nebebus.
  • Anonimas :
    su harakteriu, bet geras zmogus
  • arvydas :
    normalus žmogus
  • alvydas :
    nieko gero jame nematau.rusisko palikimo milicinkas jam dar 30metu iki tikro policininko
  • Anonimas :
    pagarba tokiems kaip Gavėnas, daugiau tokiu!!
  • Svetoslavas :
    Šaunus pirties mėgėjas ir turi gerą jumoro jausmą.
  • Darko :
    Man asmeniskai Gavenas buvo geras pareigunas. Nors daug kas ji keikia. Buvau sustabdytas ir pazeides keliu eismo taisykles. Pareigunas isaiskino viska kaip kas ir paleido. Pirmiausiai patiems reikia buti zmonemis ir nekils niekur problemu. O yra atveju buve,kur baudzia uz smulkmenas, nes jiems reikia parodyt, kad dirba ir piskina baudas. Pagarba siam pareigunui

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas