Aktualijos, Naujausi

Po biudžeto priėmimo – sutartiniai plojimai

Ketvirtadienį vyko rajono Tarybos posėdis, kuriame dalyvavo 24 nariai. Nebuvo atostogaujančio ir išvykusio „valstiečio“ Algirdo Kopūsto. Svarstytas 21 klausimas, išklausytos dvi informacijos.

Vieni kitų negirdi?

Piliečių tribūnoje pasisakęs ukmergiškis Mykolas Mindaugas Tamošiūnas savo kalbą pradėjo žodžiais: „Vieni kitų kol kas negirdim – į išsakytas mintis nėra jokios naudingos reakcijos, tik bukas atsirašinėjimas.“ Taip jis įvertino jau ne kartą Piliečių tribūnoje rajono valdžiai jo paties žertus priekaištus ir atsaką dėl keltų problemų. Ir dar kartą priminė apie tai, ką kalbėjo anksčiau – dėl, jo nuomone, netinkamo darbo tvarkant atliekas, tiekiant šilumą, renovuojant daugiabučius.

A. Lyška pristatė svarbiausią metų dokumentą.

A. Lyška pristatė svarbiausią metų dokumentą.

Po kelerių metų planuojamas nedeficitinis biudžetas

Biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto pirmininkas Andrius Lyška pristatė Ukmergės rajono savivaldybės 2017 metų biudžetą ir supažindino su svarbiausiais jo aspektais.

Pranešėjas pažymėjo, kad biudžeto pajamos turėtų didėti keturiose srityse – planuojama, jog daugiau bus surinkta gyventojų pajamų, prekių ir paslaugų mokesčių, taip pat turėtų padidėti lėšų už sandorius su materialiuoju ir nematerialiuoju turtu bei kitų tikslinių lėšų iš valstybės biudžeto. „Kol kas dar neturime informacijos, kiek papildomai gausime lėšų kelių priežiūros programai, taip pat tikimės, jog savivaldybei bus skirta papildomų valstybės investicijų švietimo objektų remonto užbaigimui. Šie pinigai dar padidintų pajamas“, – informavo A. Lyška.

Jis taip pat pabrėžė, jog didėja asignavimai daugeliui programų. Daugiausia – 78 proc. – Kūno kultūros ir sporto plėtros programai, 37 proc. – Smulkaus ir vidutinio verslo bei turizmo plėtros programai, 30 proc. – Aplinkos apsaugos programai. 47 proc. mažiau lėšų teks Sveikatos apsaugos ir socialinės paramos programai, nes atsižvelgus į 2016 metų rezultatus matoma, jog mažėja socialinių pašalpų lėšų panaudojimas.

Biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto pirmininkas pastebėjo, kad 2017 metų biudžeto projektas pagal planuojamas išlaidas ir pajamas yra pats didžiausias nuo 2008-ųjų ir po kelerių metų pertraukos nėra deficitinis.

Opozicijos lyderė „valstietė“ Elena Mirinavičienė ir keli opozicijai priklausantys Tarybos nariai išsakė kai kurių kritinių minčių dėl biudžeto sudarymo, tačiau iš esmės pritarė pateiktam projektui ir siūlė už jį balsuoti.

Balsuojant susilaikė vienintelė Tarybos narė – „Naglio Puteikio komandos“ atstovė Nijolė Giedraitienė.

Patvirtintas šių metų rajono biudžetas – 30 mln. 408,3 tūkst. Eur pajamų ir 30 mln. 407,5 tūkst. Eur asignavimų išlaidoms bei turtui įsigyti.

Priėmus biudžetą, Tarybos nariai sutartinai paplojo nuveiktam darbui.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Lyduokietis :
    Socialiniai darbuotojai turėtų pakontroliuoti pašalpų naudojimą. Turėtų išeiti į žmones ir žinoti padėtį seniūnijos teritorijoje ir teikti pasiūlymus ir daryti pašalpų naudojimo analizę. Dar neteko matyti kad jie lankytųsi pas pašalpų gavėjus ir kitus problemų turinčius žmones. Jų darbas šiuo metu seniūnijos patalpose ir neaišku ką veikia ir kyla klausimas ar jos ten reikalingos. Kartu su seniūnais turėtų atsiskaityti už atliktą darbą
  • Praeivis :
    Socialiniu pašalpu lėšų mažinti nereiketų.Ar taryba mate kaip kaimuose skursta šeimos ir kokiomis salygomis gyvena vieniši žmones?Gal Pabaisko seniunas arba III Antakalnio seniunas kartu su taryba ir klabonu galėtų aplankyti skurstančius?III Antakalni žmones malku neturi...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas