Dainiaus VYTO nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Pagrindinės miesto sankryžos laukia pertvarka

Rajono savivaldybės administracija buvo paskelbusi viešąjį Ukmergės miesto centrinių sankryžų sutvarkymo projektinių pasiūlymų teikimo paslaugų pirkimą. Gauti septynių dalyvių pasiūlymai. Konkurso laimėtoju paskelbta Vilniaus UAB „Urban Line“. Kitą savaitę su ja ketinama pasirašyti sutartį. Tuomet prasidės ukmergiškiams nematomas popierinis kūrybinis darbas. Tikimasi, kad šiais metais jis bus baigtas. Kęstučio a. sankryžos su Gedimino g. bei sankryžos su Vytauto g. ir Vilniaus g. sutvarkymo darbai galėtų prasidėti kitąmet.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo miesto centrinių sankryžų sutvarkymo projektinių pasiūlymų teikimo konkurso komisijai vadovaujanti savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, jau nemažai metų kalbama apie sudėtingą eismo srautų reguliavimo problemą Ukmergės centre.

„Būta įvairių svarstymų, minčių, pasiūlymų. Tačiau visa tai turi būti sukonkretinta, suderinta su daugeliu institucijų. Tai gali atlikti specialistai, tuo labiau kad objektas yra kultūros paveldo saugomame senamiestyje, kuriam taikomi veiklos apribojimai“, – pabrėžė pašnekovė.

Pasak A. Balčiūnienės, konkurso laimėtojas turės atlikti statybinius inžinerinius ir kitus tyrinėjimus bei parengti projektinius pasiūlymus, taip pat – kitą dokumentaciją. Konkurso sąlygose, be kita ko, numatyta identifikuoti statinio saugaus eismo požiūriu problemiškas vietas bei parinkti (suprojektuoti) tinkamas eismo saugumo inžinerines priemones joms panaikinti ir gatvių sankryžose maksimaliai užtikrinti saugias eismo sąlygas visų galimų eismo dalyvių atžvilgiu; parengti analizę, kaip sankryžų ar eismo organizavimo link jų pertvarkymas įtakos Ukmergės centrinės dalies gatvių eismą.

Rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja pabrėžė, kad vilniečių bendrovė parengtus projektinius pasiūlymus turės suderinti su Kultūros paveldo departamento Vilniaus teritoriniu padaliniu, VĮ „Vilniaus regiono keliai“, kitomis institucijomis. Be to, apie statinių projektavimo procedūrą privalu informuoti visuomenę.

UAB „Urban Line“ per keturis mėnesius turės parengti ne vieną, o kelis projektinius pasiūlymus ir pateikti juos svarstymui. Išrinkus galutinį variantą pagal jį bus rengiamas techninis projektas ir skelbiamas rangos darbų konkursas.

Įgyvendinant projektą bus pertvarkytos centrinės miesto dalies sankryžos – Kęstučio a. ir Gedimino g., taip pat Kęstučio a., Vilniaus g. ir Vytauto g. Numatyta sutvarkyti atkarpas tarp sankryžų – gatves, šaligatvius, dviračių juostas, stovėjimo aikšteles prie Vilniaus g. ir Pakalnės g. sankryžos. Gali būti, kad pagrindinė Ukmergės sankryža bus pertvarkoma į žiedinę.

Rajono savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Diana Gervinskienė mano, kad ukmergiškiai centrinės miesto dalies sankryžos pertvarkos pradžią realiai išvys tik 2018 metais. Pasak vedėjos, šie darbai turės būti susieti su miesto centro viešųjų erdvių – Kęstučio aikštės, Draugystės skvero bei Pilies parko su prieigomis – tvarkymu. Šis projektas bus finansuojamas iš ES tikslinėms teritorijoms skirtos paramos lėšų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Joo, Vilniaus gatvę "sutvarkė", stovinėjam dabar, kur niekad nereikėdavo.
  • Anonimas :
    Dukstynos mikrorajona pabaikit tvarkyt.Deltuvos Ziedo gatviu sankryza.centras mat uzkliuvo
  • Anonimas :
    O problema tik posūkis iš Vytauto g. į Vilniaus g. .Sureguliuotų normaliai šviesoforus ir visi pinigai
    • Anonimas :
      Pritariu 100%!
  • Anonimas :
    Isivaizduokit koki faina miesto centra pakoregave turetumeme jei per centra nevaziuotu masinos. Galima butu eiti bet kaip ir bet kur. O sventes butu dar ispudingesnes!
  • Anonimas :
    Gal dali eismo butu galima nukreipti ir kitomis gatvelemis? Gal taip siek tiek sumazintu nereikalinga eisma per centra? Tikiuosiu i projekta paziures placiau ir atkreips demesi i ateities planus t. y. naujas tiltas ties technikumu, naujas kelias palei upe ir pan. Kad nereiketu vel visko perdarineti.
  • BUTENT :
    PADARYTI ZIEDA NEKAINUOTU DAUG PINIGU O IR PRAVAZIAVIMAS PAGERETU ,BET PAS LIETUVIUS PRIIMTA GI,UZ MAZAI NIEKO NEDARYTI,REIKIA I KISENES DAR ISIDETI
  • Fredis :
    Per viduri numeti "kiravo" padanga ir išpaišai gatve žiedinem ženklinimo linijom. Datbas baigtas, kaina tik dažù, nes "kiravo" padanga padovanotu ukininkas.
    • Anonimas :
      Ziedas jo butu geriausia o ka jie cia suburs tie burtininkai tai visai nepravaziyosite
  • who knows :
    O kodėl nepadarius žiedo?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas