Liepos mėnesį prasidėjusios naujojo prekybos centro statybos artėja prie pabaigos.

Aktualijos, Naujausi

„Lidl“ jau formuoja komandą

Šią savaitę prekybos tinklas „Lidl“ atidarys šalyje jau 25-ąją parduotuvę. Ji duris pirkėjams atvers Kaune. Ukmergėje taip pat laukiama įkurtuvių. Nugriautos Autobusų stoties vietoje iškilusio prekybos centro su 1 400 kv. m prekybos sale ir 150 vietų automobilių stovėjimo aikštele šeimininkai šiuo metu yra susitelkę į parduotuvės statybos bei įrengimo ir komandos formavimo darbus.

Sutartį dėl senojo Ukmergės autobusų stoties pastato pirkimo-pardavimo bei 1 ha šalia esančio žemės sklypo nuomos UAB „Lidl Lietuva“ ir UAB Ukmergės autobusų parkas pasirašė 2015 metų lapkritį. Sutartyje verslininkai įsipareigojo finansuoti naujosios Autobusų stoties projektavimą. Už parduotą turtą gautas lėšas Autobusų parkas investuos į naujosios stoties statybas.

Naujojo prekybos centro statybas AB „Panevėžio trestas“ pradėjo 2016 metų liepą. Tuomet darbų pabaiga buvo numatyta 2017-ųjų pirmą ketvirtį.

„Džiaugiamės, kad visi darbai vyksta pagal planą. Parduotuvės atidarymo datą paskelbsime iš anksto, kviečiame sekti mūsų naujienas internete bei spaudoje. Darbuotojų atrankai skirtas laikas įsibėgėja, tad maloniai kviečiame visus norinčiuosius prisijungti prie naujosios parduotuvės komandos siųsti savo gyvenimo aprašymą“, – „Gimtajai žemei“ teigė UAB „Lidl“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento atstovė Valerija Lebedeva.

Ji papasakojo, kad parduotuvės darbuotojai dirbs slankiuoju grafiku, o jų veikla apims tiek darbą kasoje aptarnaujant pirkėjus, tiek prekybos salės priežiūrą, prekių išdėstymą, jų galiojimo terminų bei kokybės kontrolę ir tvarkos palaikymą.

„Ieškome tvarkingų, atsakingų, sąžiningų darbuotojų, kurie mėgtų bendrauti su žmonėmis, puikiai mokėtų lietuviškai ir būtų pasirengę intensyviam fiziniam darbui“, – pažymėjo V. Lebedeva. Pasak jos, kandidatams siūlomos ne tik patrauklios darbo sąlygos ir draugiška atmosfera, stabili darbo vieta, tobulėjimo galimybės, bet ir didesnis nei rinkoje esantis vidutinis atlygis už panašaus pobūdžio darbą bei minutės tikslumu apmokami darbo viršvalandžiai.

Laikraštyje esame rašę, kad „Lidl“ kelias į Ukmergę prasidėjo daugiau nei prieš dešimtmetį. 2005 metų pavasarį rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyrius šiai bendrovei išdavė leidimą statyti daugiau nei hektarą užimančiame valstybinės žemės sklype ties Kauno ir Žiedo gatvių sankryža prekybos centrą. 1 400 kvadratinių metrų užimančio naujojo prekybos centro statyba Pramonės mikrorajone turėjo prasidėti tik gavus leidimą. Objekto projektą rengusios bendrovės atstovai tuomet teigė, kad nuo kitų tokios paskirties pastatų naujasis prekybos centras skirsis tuo, jog jis pritaikytas prekiauti tik fasuotomis prekėmis.

Kiek leidžia oro sąlygos, žiemą tvarkoma ir objekto aplinka.

Kiek leidžia oro sąlygos, žiemą tvarkoma ir objekto aplinka.

Nors užsakovai naująją parduotuvę ketino pastatyti per du mėnesius ir tikėjosi dar 2005-ųjų rudenį pakviesti pirkėjus, lūkesčiams išsipildyti nebuvo lemta. Prekybos centro statybos neprasidėjo, o sklypą įsigijo nauji savininkai. Vėliau čia iškilo prekybos centras „Maxima“.

2011 metų gruodžio 19 dieną UAB „Lidl“ rajono savivaldybės administracijos direktoriui pateikė prašymą. Jame nurodė, kad bendrovė planuoja Ukmergėje pastatyti 2 000 kv. metrų bendro ploto parduotuvę sklypuose, esančiuose Vytauto g. 54 arba Vytauto g. 102.

Kadangi 2008 m. rajono savivaldybės tarybos patvirtintame Didžiųjų prekybos įmonių išdėstymo Ukmergėje specialiajame plane didžiųjų įmonių statyba šiuose sklypuose nebuvo numatyta, UAB „Lidl“ paprašė leidimo ruošti specialiojo plano sprendinių keitimo projektą. Taryba prašymą patenkino ir leido rengti tokį projektą. Tačiau verslininkų projekto nepatvirtino Savivaldybės taryba. Tuomet buvo kreiptasi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją prie Aplinkos ministerijos. Vadovaudamasi Teritorijų planavimo įstatymu bei kitais teisės aktais, ji detalųjį planą patvirtino. Buvo parengtas 1,55 ha žemės sklypo Vytauto g. 102 detalusis planas. Kadangi jis, rajono savivaldybės administracijos nuomone, prieštaravo ankstesniems dokumentams, 2013 metų liepą inspekcijos sprendimas apskųstas teismui.

2015 metų rugsėjį UAB „Lidl“ vėl kreipėsi į rajono savivaldybę su prašymu koreguoti Ukmergės miesto teritorijos bendrąjį planą. Prasidėjusios derybos šįkart buvo vaisingos.

„Lidl“ parduotuvės priklauso „Schwarz“ įmonių grupei, kuri yra viena iš pirmaujančių mažmeninės prekybos maisto produktais įmonių Vokietijoje ir Europoje. „Lidl“ veikia 30-yje pasaulio šalių. 27-iose Europos šalyse veikia per 10 000 „Lidl“ parduotuvių ir daugiau kaip 140 prekių paskirstymo centrų. Prekybos tinklas „Lidl“ turi apie 215 000 darbuotojų.

Šiuo metu devynios „Lidl“ parduotuvės veikia Vilniuje, trys – Kaune, dvi – Klaipėdoje, po vieną – Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje ir Panevėžyje. Šio prekybos tinklo asortimentą sudaro apie 1 600 kasdienių prekių. „Lidl“ prioritetai, išskirti atsižvelgus į Lietuvos gyventojų pageidavimus – prekių šviežumas ir kokybė.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Kada planuoja Lidl atsidaryt Ukmergeje
  • d :
    eifelio norfa arba zlugs, arba kaip tik eifelis atsigaus. dbar kaip tik tinkama proga ten viska atgaivint. nes kai salia lidl, zmoniu daug, tai kam vaziuoti kitur kai viskas viename. bet su eifelilo vadovybe kazkas tennegerai.... jei nesugebes ir dabar isnaudoti progos...
  • d :
    manau pirmenybe bus vis tiek jaunimui... ziurint i atidarymo fotke si rpan... :)
  • regina :
    puiku....kad zmones tures kuo daugiau pasirinkimo apsiprekinant.
  • Virginija :
    Kažin ar atsizvelgs į kandidatų amžių??
    • Anonimas :
      Manau, kad taip. Vilniaus Lidle mačiau keletą pardavėjų netoli pensijos. Bet jos malonios, bendraujančios.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas