Dainiaus VYTO nuotr.

Nuomonių telefonas

Kraštotyros muziejuje direktorė šventė jubiliejų?

„Nuo kada Kraštotyros muziejus tapo pobūvių vieta? Vasario 4 d. čia jubiliejų šventė muziejaus direktorė. Gal ir kiti ukmergiškiai gali pasinaudoti šiais rūmais savo asmeninėms šventėms? Kiek direktorė sumokėjo už salės nuomą“, – domėjosi į redakciją paskambinęs ukmergiškis.

Kraštotyros muziejaus direktorė Vaidutė Sakolnikienė patikino, kad ji vasario 4 dienai vienai valandai užsakė salę ir pagal galiojančius įkainius už tai sumokėjo 20 eurų.

„Turiu vasario 3-ąją išrašytą sąskaitą, jei kam įdomu, gali ateiti ir ją parodysiu… Tuo pačiu noriu paaiškinti, kad į muziejų, iš anksto susitarus, pasveikinti atėjo vokalinis ansamblis „Klasika“. Be to, su oficialiais sveikinimais buvo atvykę ministerijos ir rajono savivaldybės atstovai. Visa tai netruko nė valandos, niekas nepakėlė taurės šampano, nesuvalgė nė sausainėlio. Ansamblis atliko aštuonias dainas, visi paklausė ir išsiskirstė. Tai nebuvo nei uždaras vakaras, nei koncertas. Muziejus šeštadienį dirbo, kaip įprasta, iki 16 valandos, galėjo visi norintieji ateiti“, – sakė direktorė.

Pasak V. Sakolnikienės, jubiliejaus pokylis vyko vakare restorane.

„Visame pasaulyje priimta, kad muziejų salės yra nuomojamos. Nieko blogo čia nematau, esu įsitikinusi, kad ir mes galėtume taip elgtis. Savivaldybės taryba yra patvirtinusi įkainius, galbūt ateityje tai taps populiaru. Deja, yra žmonių, kurie tam nepritaria…“ – svarstė muziejaus direktorė.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Juozas iš Vilniaus :
    Anonimas beveik visuomet turi būti išmestas į šiukšlių dėžę ir išvežtas į šiukšlyną. Be reikalo Redakcija suregavo į anonimo skambutį. Žurnalistams privalu ugdyti pilietinę drasą, arba jau nors prie informacijos pridėti: "Šaltinis redakcijai žinomas." Šiaip reikėtų plačiau atverti muziejų duris visuomenei: pagerbti ir ne tik muziejaus darbuotojus, bet ir jo rėmėjus, žinomus krašto istorijos bei kultūros žmones, partizaninio judėjimo veteranus,etc. Žinoma, tokie renginiai turėtų vykti kultūringoje , dvasingoje aplinkoje, be alkoholinių gėrimų ir t.t. Manyčiau, kad Direktorės pagerbimas su daina, su muzika yra tik sveikintinas dalykas. O ką, gal mes nepagerbiame darbo vietose respublikinio masto veikėjų - ten dar ir šampano taurę rankose išvysime. Taigi, šaunu, kad ukmergiškiai gerbia ir myli savo žinomus žmones. Sveikiname.
  • Anonimas :
    Rimas, bet kurio muziejaus tikslas - lankytojai, kuo jų daugiau, tuo muziejus sėkmingiau skleidžia savo žinią. Taip ir minimas atvejis rodo, kad vadovui rūpį jo darbinė sfera, jis reklamuoja muziejų, suburia lankytojus net asmeninės šventės metu. Pagarbiai žiūriu į tokį poelgį
  • Valdas :
    Yra toks posakis " Jeigu namuose yra šventė, tai švęskite kuo tyliau, nes netoliese vaikšto pavydas, gali užgirsti ....."
  • Svetlana :
    Manau, kad muziejaus direktorė nieko blogo nepadarė. Įvertinant tai, kiek metų ji užima šias pareigas ir kiek pastangų įdėjo, kad turėtume tokį gražų, didingą muziejų ji nusipelnė daug daugiau, nei išnuomoti kelioms valandoms salę. Turim pasidžiaugti, kad šio pastato niekas nenugriove, kaip tai žadama padaryti su Lietuvos kino teatru Vilniuje. Tiek metų Draugystės kino teatras buvo niekam nereikalingas. Mūsų muziejaus darbuotojai daug atiduoda savęs, kad mes galėtume džiaugtis parodomis, vykstančiais renginiais. Tad gražiau būtų, jeigu palinketume direktorei sveikatos, kantrybės ir naujų idėjų, atliekant savo pareigas.
  • Valdas :
    Tai kam cia suremontavo ta pastata, kad i ji ziuretume? As Austrijoje pietavau laikrodziu muziejuje kavineje ir nieko. Visame pasaulyje muziejuose vyksta renginiai, tiek uzdari tiek visuomeniniai ir kas? Ir nieko. O pas mus viskas atvirksciai, kas cia per istaiga kad negalima butu joje organizuoti sventes. Kas cia tarybinis kino teatras tapo Lietuvai sventa vieta? Provincijos mentalitetas ir tiek. Yra geras posakis "Is kaimo zmogus gali iseiti, bet kaimas is zmogaus ne"
    • kazko gal nezinau :
      Bet ar krastotyros muziejuje yra kavine?
  • Ar :
    Na ir kas gi tokio įvyko kad ten valanda visi pagerbė direktore, Beto ji ir nusipelnė gal, tiek metu atidirbus muziejuj. Juk nevyko balius iki paryčių su dainom, šokiais ir gėrimais. Bet žmones jau pagatavi gerkle perkast vieni kitiems. Kad tik kitam butu blogiau
    • Ar :
      Tur but rašinio autores nepakvietė. Tai labai supyko ir straipsnį atpyskino. Cha, cha, cha....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas