Asociatyvinė pixabay.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Dėl drėgstančių sienų kalti patys gyventojai…

Miškų gatvės 36 name gyvenanti moteris skundėsi, kad po pastato renovacijos jos bute ventiliacijos anga ne traukia orą, o pučia. Tokiu būdu į vidų patenka drėgnas oras ir kambario siena esanti šlapia.

„Kiek žinau, tokia problema vargina ne tik mane. Ir kai kuriuose kituose butuose gyventojai turi problemų dėl ventiliacijos, drėgsta sienos. Kur kreipiausi, visi nusiplauna rankas – atseit jie nekalti. Pagalbos nesulaukiau ir iš UAB „Ukmergės butų ūkis“. Nebežinau, kur ieškoti teisybės. Galbūt jūs padėsite išsiaiškinti, kas kaltas dėl padaryto broko, ir kas turi jį ištaisyti“, – kalbėjo laikraščio skaitytoja.

Ukmergiškės skundą peradresavome UAB „Ukmergės butų ūkis“ Pastatų administravimo skyriaus vadovui Andriui Kalesnikui. Jis patikino, kad jokio statybos broko čia nėra. Butų ūkio įmonės atstovas paaiškino, jog renovacijos metu išvalius ventiliacijos šachtas, gerokai pagerėjo oro pralaidumas: „Deja, kai kurie gyventojai savarankiškai, su niekuo nederinę yra persidarę ventiliacijos šachtas ar į jas įmontavę gartraukius, taip pat kai kuriuose butuose yra išvesta papildoma ventiliacija per sieną. Norint panaikinti šalto oro masių patekimą per ventiliacijos šachtas, būtina vėdinti patalpas. Be to, esant galimybei patartina įsirengti bute mechaninius ventiliatorius su atbuliniu vožtuvu. Įjungus ventiliatorių ir pravėrus langą, iš ventiliacijos šachtos pasišalins susidaręs šalto oro burbulas ir oras tekės įprastai – jis per ventiliacijos šachtas iškeliaus iš kambario.“

Pasak A. Kalesniko, dėl prastai veikiančios ventiliacijos kalti yra ne renovaciją atlikę statybininkai, o patys namo gyventojai. Žodžiu, vieni kažką padarė, o kenčia kiti…

„Noriu atkreipti dėmesį, kad Miškų g. 36 name veikia bendrija, tad daugelį gyventojams aktualių klausimų turėtų būti sprendžiama vietoje“, – pridūrė Pastatų administravimo skyriaus vadovas.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Edgaras :
    Visuomet darant renovacija ar koki nors kita remonta reikia neuzmirsti ventiliacines sistemos. Savuoju atveju isirenginejau sia sistema is : https://www.elremta.lt/lt/shop/ventiliatoriai . Rezultatas tikrai neapvyle, o ir problema liko isspresta
  • Vėdinimas :
    Renovuojant, apšildant seną pastatą visuomet reikia pagalvoti apie papildomą ventiliacinę sistemą. Nuosavame name mes dėl šios priežasties įmontavome rekuperatorių https://www.rekuperatoriucentras.lt/informacija/rekuperatoriaus-montavimas kuris tikrai išsprendė rasojančių ir žiemą apšąlančių langų bei nuo kondensato drėgstančių sienų problemą.
  • To Niekodieta :
    Niekodieta ir Niekodėta - du skirtingi dalykai. O šiaip Tamsta apie renovaciją mažai suprantate. Namas, kuriame gyvenu, jau ne pirmą sezoną renovuotas ir jokių problemų. Patarimas paprastas - vėdinkite patalpas ir dar kartą vėdinkite patalpas, nes kitaip gyvensite kaip termose... Juk neliko jokių skylių ar plyšių pro kur patektų oras.
  • gyventoja :
    na,jei kalti gyventojai, kaip teigia butu ukio atstovas, tai tuomet, kodel , kai nebuvo renovuoti namai, nebuvo ir sienos slapios, nors gartraukiai ir tada buvo isvesti i ventiliacijos sachtas?
  • Anonimas :
    Gal gali konkreciais punktais nurodyti kodel nepritaikyti? Ar cia tiesiog buvo vienas is delfiniu komentaru, Kur tiesiog saudo is lempos ir bando primesti protinga, nors neturi jokiu argumentu?
  • Niekodieta :
    Kvaili jus žmonės. Mūsų seni daugiabučiai nepritaikyti tokioms renovacijoms. Jus mulkina, o jus to nesuprantate. Niekada iš seno daikto nepadarysi naujo ir šiuolaikinio.
  • Anonimas :
    867929998*
  • Anonimas :
    Ju patarimas visiskai netikes. Kreipkites tel. 86792998 ir greitai ir paprastai isspresiu jusu "neissprendziama" problema.
  • Anonimas :
    Būtų ūkiui mokam kas mėnesį po 15 euru., o dabar turime dar ir patys statytis ventiliatorius ir pan už savo lėšas? Kas yra daroma iš mūsų 15 eur kas mėnesį????!!! Kur jie dingsta????? Ir kodėl juos iš mūsų gyventojų atskaičiuoja kas mėnesį jei negalima net jų prisišaukti! Mes gyvename su ta pačia problema po renovacijos ir iki renovacijos niekada nebėgo vanduo sienomis!!!! NIEKADA !!!! Mes neesame įsistate jokiu papildomu angų ventiliacijai pagerinti, o būtų ūkis nepajudina savo subinės spręsti susidariusiai problemai ! Kratosi ir kaltina visus tik ne savo aptarnavimą, kurio nėra!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas