Vilniaus RAAD nuotrauka

Kriminalai

Varovų pastebėtam kilpininkui išsisukti nepavyko

Sausio 7-ąją Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Ukmergės rajono agentūros pareigūnams įkliuvo kilpininkas. Nors vyras bandė gintis, jam išsisukti nepavyko.

Aplinkosaugininkams buvo pranešta, kad Deltuvos seniūnijos Paliepės kaimo apylinkėse, vykstant medžioklei su varovais, aptiktos dvi pastatytos kilpos žvėrims gaudyti ir pastebėtas netoliese vaikštinėjantis vietinis kaimo gyventojas. Operatyviai atvykusiems pareigūnams medžioklėje dalyvavę varovai parodė rastas kilpas ir vietą, kur jas rado. Kilpų statymu įtariamas asmuo pareigūnams ramiai aiškino, kad neturi nieko bendra su brakonieriavimu, o paprasčiausiai ėjo iš gretimo kaimo namo per miškelį.

Kadangi Ukmergės aplinkosaugininkams jis buvo žinomas dėl prieš keletą metų padaryto pažeidimo, buvo nutarta kruopščiai patikrinti jo veiklą. Eidami pagal vyriškio batų paliktus pėdsakus pareigūnai rado dar dvi kilpas, kurios buvo pastatytos prie nelegaliai įrengtos žvėrių viliojimo vietos. Taip pat aptiko ir smarkiai ištryptą vietą, kurioje mėtėsi daug stirnos kailio plaukų – buvo aišku, kad čia įkliuvusi į kilpą stirna. Supratęs, kad išsisukti nepavyks, brakonierius pats parodė, kur stovi dar viena kilpa, ir prisipažino, kad tai jis jas pastatė.

Pareigūnai kartu su pažeidėju nuvyko į jo sodybą ir ją apžiūrėjo. Čia rastas pilnas kibiras šviežios skerdienos, kuri buvo labai panaši į stirnieną. Vyras atkakliai tikino, kad tai prieš porą dienų paskerstos naminės ožkos mėsa. Tikrindami šią versiją pareigūnai aplankė ir apklausė pažeidėjo šeimos narius, kaimynus, surado naminės ožkos kailį ir vidaus organus. Išsiaiškinta, kad šiuo atveju pažeidėjas nemelavo.

Vilniaus RAAD tinklapyje rašoma, kad vyrui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 290 str. 3 ir 5 dalis, paimtos penkios iš plieninio lyno pagamintos kilpos. Už kilpų gaminimą, laikymą bei medžiojimą uždraustais įrankiais ar uždraustu būdu numatyta bauda iki 1 700 eurų. Bylą nagrinės teismas.

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas