Aikštelė mažiesiems – verslo dovana miestui.

Jaunimas

Vaikus kviečia nauja žaidimų aikštelė

Pradėti metus gerais darbais skamba gal ir simboliškai, tačiau tai visada smagu. Tuo galėjo įsitikinti pirmadienį į naujos vaikų žaidimų aikštelės mieste atidarymą susirinkę ukmergiškiai.

Iki šiol gana nykus buvęs karinio miestelio parkas, esantis tarp Kauno gatvės 27 ir 29A namų, suspindo naujais akcentais. Į ryškiaspalvės vaikų žaidimų aikštelės atidarymą susirinko rajono vadovai, miesto seniūnijos darbuotojai, Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Šarūnas Petrauskas, būrelis vaikų ir vietinių gyventojų.

Vieta vaikams žaisti yra dovana miestui. Prie jos atsiradimo daug prisidėjo UAB „Ukmergės katilinė“, kuri skyrė lėšų aikštelės įrenginiams. Miesto seniūnijai iš savo kišenės teko įrengti tik vienas sūpynes. Prie teritorijos paruošimo ir sutvarkymo prisidėjo ir rajono savivaldybė.

Karstykles jau išbandė vaikai.

Karstykles jau išbandė vaikai.

Rajono meras Rolandas Janickas džiaugėsi gražia metų pradžia bei geru vietos verslo požiūriu į miestą bei spausdamas ranką UAB „Ukmergės katilinė“ direktorei Ingridai Žukauskienei dėkojo už dovaną. Meras sakė tikintis, jog ateityje bus dar ne viena proga pasidžiaugti verslo indėliu į miesto gražėjimą.

Aikštelę labai noriai išbandė vaikai. Karstyklės ir įvairiausios sūpynės skirtos ne patiems mažiausiems, bet jau šiek tiek paaugusiems. Šioje žaidimų aikštelėje šiemet atsiras ir apšvietimas, bus sutvarkyta aplinka.

Įrenginius pašventino klebonas Š. Petrauskas.

Įrenginius pašventino klebonas Š. Petrauskas.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė sakė, kad vaikų žaidimų aikšteles vaikai mėgsta ir prižiūri. Vandalai į jas nesikėsina, seniūnė mano, kad taip bus ir ateityje: „Visos dabar mieste esančios žaidimų aikštelės yra geros būklės. Manau, taip yra todėl, kad mūsų vaikai geri ir įrenginių kokybė gera.“

Aikštelės atidarymo ceremonijos pabaigoje, palinkėjęs visiems laimingų naujųjų metų, spalvingus įrenginius pašventino Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Š. Petrauskas. Susirinkusieji buvo vaišinami saldainiais.

Tai jau trečia tokio dydžio vaikų žaidimų vieta vaikams mieste. Kitos dvi yra įrengtos Pašilėje bei Pivonijos mikrorajone. Be viso to, miesto seniūnija 2016-aisiais savo pastangomis atnaujino daugybę nedidelių sūpynių ir kitų vaikams skirtų vietų.

Dainiaus VYTO nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas