Jaunimas

Ukmergiškių rekordas oficialiai patvirtintas

Naujųjų išvakarėse rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrių pasiekė žinia, kad užregistruotas naujas ilgiausio knygos skirtuko Lietuvos rekordas. Jį gruodžio 9 dieną pasiekė į miesto stadioną susirinkę moksleiviai ir jų mokytojai.

Nuo šiol ilgiausias šalies knygos skirtukas yra 1 100 m ilgio, 5 cm pločio. Jį pagamino 22 rajono ugdymo įstaigų – gimnazijų, mokyklų, darželių vaikai. Iš viso prie šio rekordo prisidėjo net 2 827 jaunieji knygų mėgėjai.

Kadangi 2016-ieji – Bibliotekų metai, nuo balandžio mėnesio visos rajono švietimo įstaigos – gimnazijos, mokyklos, darželiai siekė vieno tikslo – skatinti vaikus skaityti kuo daugiau knygų. Juos vienijo akcija „Skaitau – rašau – kuriu“.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus, lietuvių kalbos ir literatūros, pradinių klasių mokytojų bei bibliotekų organizuotos akcijos idėja buvo suteikti knygoms ypatingą vaidmenį. Norima, kad skaitymas moksleiviams taptų kasdieniu užsiėmimu bei teiktų malonumą, lavintų kūrybingumą ir vaizduotę. Kiekvienai perskaitytai knygai mokiniai ir darželinukai turėjo sukurti po atskirą skirtuką. Iš viso jų buvo pagaminta net 9 300.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas